Is na bijna een jaar de reïntegratie nog niet (geheel) gelukt? Dan is het belangrijk om samen met uw werknemer te bespreken of de gekozen reïntegratie-aanpak de juiste is. U vult daarbij de zogeheten eerstejaarsevaluatie in. Blijkt dat de gekozen reïntegratie-aanpak niet de juiste is, stel dan behalve de eerstejaarsevaluatie ook een bijstelling op van het plan van aanpak.

Na bijna 2 jaar: eindevaluatie

Is uw werknemer na twintig maanden nog niet aan de slag? Dan stuurt het UWV hem een WIA-aanvraagpakket toe. U geeft het reïntegratieverslag en de relevante documenten aan uw werknemer, zodat hij of zij die kan meesturen met de WIA-aanvraag. U vult dan ook de eindevaluatie in.

Beoordeling reïntegratieverslag

Als uw werknemer vervolgens een WIA-uitkering aanvraagt, stuurt hij het reïntegratieverslag mee. Het UWV beoordeelt dit verslag. Alleen als u en uw werknemer zich volgens het UWV genoeg hebben ingespannen voor de reïntegratie, zal uw werknemer een uitkering krijgen. Vindt het UWV dat u niet genoeg heeft gedaan aan reïntegratie, dan bent u verplicht het loon door te betalen tot maximaal een jaar.

Onze bedrijfsjurist Peter
Contact

Advies nodig of vragen?

Peter en de andere bedrijfsjuristen helpen je graag verder