Documenten voor de chauffeur

Albanië

Chauffeurs en de bijrijders moeten bij internationaal eigen vervoer minimaal de volgende documenten bij zich hebben:

 • Geldig paspoort of Nederlandse identiteitskaart (of ID-kaart of paspoort uit de Europese Economische Ruimte);
 • Rijbewijs (het Europese rijbewijs ie een identiteitsbewijs, maar omdat op het rijbewijs geen gegevens of de nationaliteit en verblijfsstatus staan kan het rijbewijs niet in elke situatie worden gebruikt om uzelf te identificeren);
 • Geldige Code 95. De code 95 geldt voor de houders van een rijbewijs C, C1 en/of D, D1, eventueel aangevuld met E, zowel in het eigen vervoer als in het beroepsgoederenvervoer. Bekijk ons overzicht voor alle info inzake Code 95.

  Bij het gebruik van een analoge tachograaf: tachograafschijven van de lopende dag en van de 28 daaraan voorafgaande kalenderdagen. Van de dagen waarvan geen schijf is moeten lege schijven ingevuld worden met de gegevens die van toepassing zijn zodat een sluitende registratie van activiteiten en rust ontstaat over de voorafgaande 28 kalenderdagen aan de rit. Bij zeer incidenteel grensoverschrijdend vervoer mag het patronaal attest nog gebruikt worden.

  • Bij digitale tachograaf: bestuurderskaart met daarop data van de 28 voorafgaande kalenderdagen (Hoe om te gaan indien in deze 28 dagenreeks één of meerdere dagen ontbreken: zie dossier tachograaf) Bij zeer incidenteel grensoverschrijdend vervoer mag het patronaal attest nog gebruikt worden.
  • A1/certificate of coverage is de naam van een Europees formulier. Met dit formulier kan een werknemer die voor u buiten Nederland werkt, aantonen dat hij in Nederland verzekerd is voor bijvoorbeeld AOW, kinderbijslag en werkloosheid. Alle landen van de Europese Unie gebruiken het formulier A1/certificate of coverage. Vraag het formulier meteen aan.
  Onze ledenadviseur Peter
  Contact

  Vragen over landeninformatie?

  Peter en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder