Documenten chauffeur & voertuig

Frankrijk

Documenten voor de chauffeur

Chauffeurs en de bijrijders moeten bij internationaal eigen vervoer minimaal de volgende documenten bij zich hebben:

  • Geldig paspoort of Nederlandse identiteitskaart (of ID-kaart of paspoort uit de Europese Economische Ruimte);
  • Rijbewijs (het Europese rijbewijs ie een identiteitsbewijs, maar omdat op het rijbewijs geen gegevens of de nationaliteit en verblijfsstatus staan kan het rijbewijs niet in elke situatie worden gebruikt om jezelf te identificeren)
  • Geldige Code95. De code 95 geldt voor de houders van een rijbewijs C, C1 en/of D, D1, eventueel aangevuld met E, zowel in het eigen vervoer als in het beroepsgoederenvervoer. 
  • Bij het gebruik van een analoge tachograaf: tachograafschijven van de lopende dag en van de 28 daaraan voorafgaande kalenderdagen. Van de dagen waarvan geen schijf is moeten lege schijven ingevuld worden met de gegevens die van toepassing zijn zodat een sluitende registratie van activiteiten en rust ontstaat over de voorafgaande 28 kalenderdagen aan de rit. Bij zeer incidenteel grensoverschrijdend vervoer mag het patronaal attest nog gebruikt worden. Zie voor meer informatie: dossier patronaal attest 
  • Bij digitale tachograaf: bestuurderskaart met daarop data van de 28 voorafgaande kalenderdagen (Hoe om te gaan indien in deze 28 dagenreeks één of meerdere dagen ontbreken: zie dossier tachograaf) Bij zeer incidenteel grensoverschrijdend vervoer mag het patronaal attest nog gebruikt worden. Zie voor meer informatie: dossier patronaal attest 
  • A1/certificate of coverage is de naam van een Europees formulier. Met dit formulier kan een werknemer die voor u buiten Nederland werkt, aantonen dat hij in Nederland verzekerd is voor bijvoorbeeld AOW, kinderbijslag en werkloosheid. Alle landen van de Europese Unie gebruiken het formulier A1/certificate of coverage. 

Documenten voor het voertuig

  • Origineel kenteken bewijs van trekkende voertuig en getrokken voertuig (Voor het aantonen van het eigen vervoer dient het kenteken van het voertuig op naam te staan van degene uit wiens naam de goederen worden vervoerd)
  • Verzekeringsbewijs (Groene kaart) is verplicht. Indien met getrokken materieel wordt gereden dan zal op ‘Groene kaart’ van het trekkende voertuig, het getrokken materieel moeten zijn meeverzekerd.
  • APK rapport

Transportvergunning/Ritmachtiging

  • Geen transportvergunning verplichting
Onze ledenadviseur Peter
Contact

Vragen over landeninformatie?

Peter en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder