Milieuzone

London kent een milieuzone; de Low Emission Zone (LEZ) voor vrachtauto’s, bestelauto’s en personenbussen boven de 3,5ton ttg. Dit betekent dat om de zone te mogen betreden zonder betaling, het voertuig minimaal de Euronorm-4 moet hebben. Voertuigen met Euronorm 0,1,2 en 3 betalen 100 BP per dag voor het rijden binnen de LEZ. Het is het verplicht de voertuigen ruim van te voren te registreren bij ‘Transport for London (TfL)’ voor dat de zone wordt binnengereden. Vanaf 8 april 2019 wordt deze Euronorm opgetrokken naar Euro-6 voertuigen/. Alle voertuigen lager dan Euro-6 betalen dan deze 100 BP per dag.

Registratie kan via de website van TfL

Bijzonderheden

  • het verkeer rijdt links
  • snelverkeer of verkeer van links heeft niet zonder meer voorrang op ander verkeer. Meestal wordt de voorrang ter plaatse aangegeven.
  • op T-splitsingen heeft rechtdoorgaand verkeer voorrang
  • in Schotland geldt een rookverbod voor beroepschauffeurs: u mag in het voertuig niet roken, ook niet tijdens rustpauzes. De boete hiervoor bedraagt £ 50.

Verlichting

Pas de verlichting van Nederlandse voertuigen aan om verblinding te voorkomen. U kunt hiervoor bij de automaterialenhandel een setje plastic schijfjes kopen om op het glas van de koplampen te plakken.

Ferryverbindingen

Vanuit Groot-Brittannië bestaan diverse veerverbindingen naar Frankrijk, België en Nederland.

Neem voor meer informatie contact op met Scandlines of Burger.

Eurotunnel (Kanaaltunnel)

Normaal rijden er 24 uur per dag 4 treinen per uur, bij grote drukte 5. Een enkele reis kost ongeveer € 457,50.

Neem voor meer informatie contact op met exploitatiemaatschappij Le Shuttle te Folkestone. Telefoon: (0044) 1303 288 660.

Onze ledenadviseur Peter
Contact

Vragen over landeninformatie?

Peter en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder