skipToContentskipToFooter

Heb jij het door de coronacrisis een stuk minder druk dan normaal? Dan is dit misschien de juiste tijd om je magazijnoperatie te verbeteren. De komende weken behandelt Arjen Lagerweij, bedrijfsadviseur magazijn bij evofenedex, acht vormen van verspilling in het magazijn en hoe je die kunt tegengaan of voorkomen. Het zijn quick wins, waarvoor je nauwelijks een investering hoeft te doen. Deze week gaan we het hebben over inventory, oftewel voorraad.

Als we spreken over voorraad dan denk je waarschijnlijk als eerste aan welke producten er in welke aantallen in een magazijn op voorraad moeten liggen, om volgens een bepaalde servicegraad uit te kunnen leveren aan klanten. In dit artikel richten we ons echter op de tussenvoorraden in het magazijn. Dit zijn de voorraden aanwezig tussen verschillende interne logistieke processen in. Met logistieke processen bedoelen we bijvoorbeeld het ontvangen, inruimen en het verpakken van goederen. Minder tussenvoorraad leidt tot kortere doorlooptijden, snellere productbeschikbaarheid, een hogere servicegraad waar klanten van profiteren en vaak een vermindering van de benodigde ruimte

banner-voorraad-600x140.jpg

Flow

Bij lean gaat het om een efficiënte doorstroom van goederen, ook wel flow genoemd. Elke opstopping zorgt voor een langere doorlooptijd. Wat betekent dat het langer duurt voordat de goederen beschikbaar zijn voor de klant. In een magazijn ontstaan vaak opstoppingen/tussenvoorraden bij het verwerken van binnenkomende goederen. We gaan in dit artikel aan de slag met drie plaatsen waar vaak tussenvoorraden in het magazijn ontstaan: de goederenontvangst, het inruimen en het verpakken. Van iedere locatie geven we een aantal praktijkvoorbeelden.

Tijd voor optimalisatie

Klik voor meer informatie en praktijkvoorbeelden

Je eigen logistieke optimaliseren?

Neem contact op met onze Ledenservice

Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen over jouw specifieke magazijnorganisatie? Leden profiteren van gratis advies van onze Ledenservice. Neem dan contact op met één van onze specialisten met je vraag of uitdaging. Zij helpen je met een concreet en praktisch antwoord waarmee jij de volgende stap kan zetten om jouw magazijn te optimaliseren. Je kunt ze bereiken via 079 3467 346 of mailen naar [email protected].

Specifieke vragen over jouw magazijnorganisatie?

Vragen over magazijnen?

Frank en zijn collega's helpen je graag verder

Frank evonedex magazijnen