skipToContentskipToFooter

Structurele personeelstekorten, hoge personeelskosten, een groot verloop en veel verzuim. Het personeelsbeleid levert veel ondernemers in de handel en logistiek de nodige kopzorgen op. Hoe behaal je je bedrijfsdoelstellingen ondanks al deze uitdagingen? En waar haal je de juiste medewerkers vandaan? Bekende en vooral kortetermijnoplossingen zorgen vaak niet voor het gewenste resultaat, maar een duurzaam HRM-plan kan uitkomst bieden. 

Een duurzaam HRM-plan is vooraleerst afgestemd op de ondernemingsdoelstellingen. Met een HRM-plan koppel je de organisatie, handel en logistieke doelen op een effectieve manier aan je personeelsbeleid en de daar gestelde doelen. Op deze manier kun je met de juiste mensen inspelen op veranderingen in de toekomst. Door het personeelsbeleid voor de korte en lange termijn aan te passen aan de doelstellingen van het bedrijf en aan de gevolgen die dit heeft op de logistieke operatie, zorg je ervoor dat je nu – en in de toekomst – als bedrijf wendbaar en flexibel blijft.

Stappenplan

Om je hiermee te helpen hebben we een stappenplan gemaakt om een duurzaam HRM-plan op te stellen, uit te voeren en te evalueren. Aan de hand van een aantal vragen breng je ontwikkelingen binnen de organisatie in kaart en ga je aan de slag met het inzetten van specifieke en doelgerichte HR-instrumenten en -interventies.

In dit stappenplan is er aandacht voor:

  • het formuleren van de organisatiestrategie
  • het bedenken van de gevolgen voor de handel en logistiek
  • het opstellen van de HR-strategie
  • het analyseren van het personeelsbestand
  • het checken van de huidige HR-processen
  • het maken van een actieplan

Belangrijk! Een duurzaam HRM-plan komt het beste tot stand vanuit een samenwerking tussen HR en het management. Daarbij is het belangrijk om meerdere collega’s bij dit proces te betrekken om te borgen dat er voldoende draagvlak wordt gecreëerd.    

Vragen over personeel en organisatie?

Marinke en haar collega's helpen je graag verder

Marinke HR logistiek export evofenedex