Grenzen opzoeken | de podcast voor exporteurs

Luister naar de ervaringen van deze exportmanagers

In de podcastserie ‘Grenzen opzoeken’ gaat ondernemersvereniging evofenedex aan tafel met exportmanagers die een interessante case hebben. Met als doel jou te inspireren op het vakgebied van deze professionals. In elke aflevering staat een relevant en actueel thema centraal, waarmee jij je exportresultaten kunt verbeteren.

Mischa German, innovatie- en productontwikkelaar Internationaal ondernemen bij evofenedex, leidt de gesprekken met de exportmanagers en zorgt ervoor dat jij het naadje van de kous te weten komt. Wil je zelf aan tafel zitten in de volgende podcast of ken je iemand anders met een inspirerend exportverhaal? Laat het ons dan weten via  grenzenopzoeken@evofenedex.nl. Ook als je andere feedback hebt, horen we graag van je.

  • Hoe kom je aan leads wanneer je niet mag reizen?

 


Rob en Mischa gaan in gesprek over de uitdagingen van het opbouwen van een nieuw bedrijf, het vinden van nieuwe partners en het behouden van klanten. Ze bespreken ook hoe exportmanagers verschillend omgaan met de door corona veroorzaakte beperkingen en kansen op hun exportmarkten.

Expert aan tafel: Rob de Weert, eigenaar en oprichter van Fruitfunk, een bedrijf dat 'een gezond alternatief voor snoep' verkoopt.

Beluisteren op Spotify
Beluisteren op Buzzsprout

  • De wereld verbeteren met export

 

 

Monique en Mischa gaan in gesprek over het belang van een missie bij export. Een belang dat verder reikt dan de bottomline. Het bedrijf van Monique heeft de missie 300 banen te creëren, waarvan 70 procent voor vrouwen.

Expert aan tafel: Monique Ansink, eigenaar van Jumbo Cargo Products (Spanbandfabrikant.nl)

Beluisteren op Spotify 
Beluisteren op Buzzsprout

  • Landverschillen, circulariteit en je onderbuik volgen

 

 

Pascal is directeur bij een van de grootste sokkenfabrikanten ter wereld. Mischa en Pascal bespreken de verschillen van diverse exportlanden. Het belang van circulariteit en luisteren naar je onderbuik komen ook aan bod.

Expert aan tafel: Pascal Betten, managing director bij Interloop Europe.

Beluisteren op Spotify
Beluisteren op Buzzsprout

  • De geschiedenis en toekomst van export

Podcast nog niet beschikbaar

Robbert en Mischa bespreken de toekomst van export. Andere onderwerpen die aan bod komen zijn: de Exportmanager Award 2015, technologie en food processing.

Expert aan tafel: Robbert Birkhoff, Director Sales & Marketing bij Meyn Food Processing Technology

  • Wat zijn de geheimen van succesvolle online export?

Podcast nog niet beschikbaar

Sifra is ooit begonnen door haar handgemaakte spullen te verkopen op Marktplaats en nu, 10 jaar verder, heeft zij een succesvol e-commercebedrijf. Zij vertelt over wat ze heeft geleerd en wat zij denkt dat nodig is om online succesvol te zijn.

Expert aan tafel: Sifra Geijtenbeek, ondernemer en directeur van Ukje

Nijs Marbus
Contact

Vragen over podcasts?

Nijs en zijn team helpen je graag verder