skipToContentskipToFooter

Bereid je voor op de brexit met de Brexit-voucher

Doe je zaken met het Verenigd Koninkrijk en blijkt dat jouw onderneming te maken krijgt met de gevolgen van brexit? Met de Brexit-voucher krijg je subsidie voor advies zodat je je kunt voorbereiden op de zakelijke gevolgen van brexit. Eventueel kan deze voucher ook ingezet worden voor advies over alternatieve exportmarkten.

Wat is het?

Zo kan de Brexit-voucher gebruikt worden voor het identificeren van gevolgen op het terrein van logistiek of bijvoorbeeld het vrij verkeer van werknemers, goederen en diensten. Een van de mogelijkheden om de voucher in te zetten is het laten uitvoeren van Brexit Assessment en Advies.

Via Brexit Assessment en Advies helpt evofenedex je bij het identificeren van uw risico’s in de goederenstromen naar het Verenigd Koninkrijk ter voorbereiding op mogelijk gevolgen. Een assessment bestaat uit 3 tot 5 dagdelen:

  1. uitgebreide intake;
  2. identificeren van de risico’s in je goederenstromen;
  3. rapportage met bevindingen en te nemen maatregelen.

Hoe werkt het?

Met de voucher krijg je een vergoeding van 50 procent van de werkelijk gemaakte kosten, tot een maximum van 2.500 euro, exclusief btw. De minister verstrekt niet meer dan één voucher per mkb-onderneming, groep of fiscale eenheid waarvan de mkb-onderneming deel uitmaakt.

Aanvragen!

Neem contact op met de ledenservice als je interesse hebt in deze vouchers. Zij kunnen je ook direct informeren over de aandachtspunten in voorbereiding op de brexit.

Is jouw bedrijf al optimaal voorbereid op de brexit? Download de Brexit-checklist.

Vragen over internationaal ondernemen?

Peter en zijn collega's helpen je graag verder

Peter evofenedex