skipToContentskipToFooter

Het dynamische werkveld van de logistiek is continu in beweging.

Trends volgen elkaar in rap tempo op en dat betekent dat de wereld van de logistiek er over vijftien jaar misschien wel compleet anders uitziet. In dit online magazine kijken we naar de vijf grootste trends in de logistiek. Maar ook naar de veranderingen die de logistiek de afgelopen vijftien jaar heeft doorgemaakt: van veeleisende klanten tot krapte op de arbeidsmarkt.

Terugblik

Met oud-cursisten en docenten van de opleiding Logistiek Management kijken we naar de veranderingen in de logistiek van de afgelopen vijftien jaar en hoe zij deze hebben ervaren. Zo geeft oud-cursist Willem van Dommelen aan dat de uitkomst van zijn scriptie destijds nu werkelijkheid is geworden en vertelt kersverse logistiek manager Rick Balk welke invloed de veeleisende klanten en toegenomen concurrentie heeft op het logistieke proces.

Vooruitblik

We kijken niet alleen terug de tijd in, maar ook vooruit. Dit doen we met beginnend en ervaren logistiek managers. Hoe kijken zij naar belangrijke trends als ketensamenwerking, cybersecurity, duurzaamheid, globalisering en sharing? Aan de hand van zeven pittige stellingen onderzochten we de mening van logistiek managers op deze trends in de logistiek en supply chain.

Winnaars

Tot slot blikken we vooruit met onder meer Joris Keizer (Logistiek Manager van het Jaar) en Tijs van Driel (Logistiek Talent van het Jaar) naar de toekomst van de logistiek. Want hoe zien zij de logistieke operatie van VECO B.V. en Red je Pakketje over tien jaar? Je leest het allemaal in dit online magazine.

Online magazine Trends in de logistiek

Vragen over Supply Chain Management?

Nanne en zijn collega's helpen je graag verder

Nanne Schriek evofenedex