Veranderende wet- en regelgeving rondom personeel

De Wab treedt per 1 januari in werking

Dat er de afgelopen tijd ontzettend veel veranderd is op het gebied van arbeidsrecht is je vast niet ontgaan. De arbeidsmarkt is daarnaast continu in ontwikkeling, en er heerst onder andere schaarste  in logistiek personeel zoals magazijnmedewerkers en vrachtwagenchauffeurs. We spraken met Marinke Roebersen (bedrijfsjurist evofenedex) en Marc Sitskoorn (directeur MultiFlexx Groep) over de gevolgen van de veranderende wet- en regelgeving op de bedrijfsvoering. Beluister hieronder de derde aflevering van de podcast ‘Trends in de logistiek’.

Per 1 januari treedt de nieuwe Wet arbeidsmarkt in balans in werking en deze wet heeft onder andere invloed op de inzet van flex-medewerkers. Marinke: “Waar in 2015 nog de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) kwam, staat ons nu alweer de volgende wetswijziging te wachten. We krijgen veel vragen van bedrijven hoe ze met deze wet om moeten gaan, bijvoorbeeld als het gaat om flex-medewerkers.”

Flex-medewerkers zijn volgens Marc cruciaal om de continuïteit van bedrijven te waarborgen. “We zien op dit moment drie trends: nieuwe vormen van flex, een toename van buitenlands personeel en een enorme toename in ZZP. Naast de Wab komt er volgend jaar waarschijnlijk een nieuwe wet rondom ZZP’ers”, aldus Marc.

Podcastreeks ‘Trends in de logistiek’

Benieuwd naar de andere afleveringen? Houd dan ons Youtube- en Soundcloudkanaal in de gaten.

Podcast

Podcast Trends in de logistiek (3) | Veranderende wet- en regelgeving personeel

Om deze video te kunnen bekijken moet je onze cookies accepteren. Meer informatie vind je in onze cookieverklaring.

Meer weten over trends in de logistiek?

Meld je aan voor onze kennisnieuwsbrief zodat je iedere twee weken de laatste updates en kennis in je mailbox krijgt.
Onze ledenadviseur Nanne
Contact

Vragen over supply chain management?

Nanne en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder