Cascoverzekering (inc- RAER)

Een cascoverzekering kun je afsluiten voor een beperkt aantal risico’s en tegen alle (van buiten komend) onheil.

De uitgebreide cascoverzekering wordt, in combinatie met de WA-verzekering, vaak de allrisksverzekering genoemd. Maar die aanduiding is niet helemaal juist. De allrisksverzekering dekt, naast aansprakelijkheid, uitsluitend de schade áán het voertuig en enkele kosten die moeten worden gemaakt. Andere schade zoals bedrijfsschade en waardevermindering is dus niet verzekerd.

Eigen risico

Bijna elke verzekeringsmaatschappij hanteert een eigen risico voor cascoschade. U betaalt een lagere premie als u vrijwillig een hoger eigen risico accepteert. De auto kan dan voor een lagere premie toch allrisks zijn verzekerd. Een extra eigen risico is in veel gevallen niet aantrekkelijk. De premiekorting is meestal beperkt en wordt bovendien verminderd met de no-claimkorting.

Fiscale reserve

Tot 2000 was het mogelijk om voor de inkomstenbelasting of de vennootschapsbelasting een fiscale reserve op te voeren in de plaats van de cascoverzekering. De bespaarde premie mocht aan de reserve worden toegevoegd en daarover was dus geen belasting verschuldigd. Je mag geen nieuwe reserves meer vormen en oude reserves moeten binnen 10 jaar worden afgebouwd.

Werkmaterieelverzekering

Schade aan rijdende werktuigen (met of zonder kenteken) kun je verzekeren op een autopolis, maar vaak biedt een werkmaterieelverzekering, zoals de heftruckverzekering van evofenedex, een betere dekking. De werkmaterieelverzekering verzekert tegen meer risico’s, waaronder mechanische, én tegen een lagere premie. Mooier kan haast niet. Nadelen zijn er natuurlijk ook: een afschrijving op de reparatiekosten wegens verbetering nieuw-voor-oud en géén no-claimkorting.

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder