Subsidie

Ondernemers die in 2011 een nieuwe bestelauto met een affabriek roetfilter kochten ontvingen een tegemoetkoming van driehonderd euro.

De subsidieregeling is bovenverwachting effectief geweest. Redenen hiervoor zijn dat de conjunctuur, en daarmee de verkoop van bestelauto’s, is aangetrokken. Hierdoor konden meer aanvragen gehonoreerd worden. Het succes van deze subsidie is zo groot, dat het budget van 11,5 miljoen inmiddels is uitgeput. Daarom wordt de regeling gesloten per 25 juni 2011 in plaats van 1 oktober 2011.

Nieuwe bestelwagens met een affabriek roetfilter kunnen nog voor subsidie in aanmerking komen als zij uiterlijk 24 juni 2011 worden tenaamgesteld. Subsidietoekenning kan niet worden gegarandeerd. Als het subsidieplafond tussentijds is bereikt worden de nog niet gehonoreerde “subsidieaanvragen” geweigerd. De stop van de STB wordt gepubliceerd in de Staatscourant van 23 juni 2011.

De afhandeltermijn van de ”subsidieaanvragen” door Agentschap NL wordt verlengd tot 15 december 2011. Aanvragen voor tijdig tenaamgestelde bestelauto’s (uiterlijk 24 juni) zullen de komende maanden door de Belastingdienst worden aangeleverd bij Agentschap NL. Deze “aanvragen” zullen worden afgehandeld in volgorde van de datum tenaamstelling van het voertuig.

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder