Grenscontroles: wat en waar?

Veel bedrijven tasten in het duister over de precieze aard van de grenscontroles die Europese lidstaten invoeren. evofenedex verzamelt informatie voor een overzicht van alle grenscontroles in de Schengenzone. De Nederlandse marechausse controleert met mobiele teams onze landsgrenzen. Veel andere Europese lidstaten voerden al volledige grenscontroles in.

Real-time overzicht

Sixfold heeft een real-time overzicht ontwikkeld waarop de wachttijden bij grensovergangen in Europa op worden weergegeven. Vanwege het coronavirus zijn er extra controles bij grensovergangen of zelfs gesloten wat lange wachttijden oplevert. 

sixfold real-time map grensovergangen evofenedex

  Ondernemers die nog steeds vragen over de aard van de grenscontroles hebben, kunnen contact opnemen met de ledenservice via 079 3467 346.

  Wegvervoermaatregelen per land

  Vanwege de vele veranderingen in het Europees wegvervoer hebben wij een actueel overzicht van de wegvervoermaatregelen per land samengesteld. Zo zie je eenvoudig welke rijverboden er gelden en of er grenscontroles zijn. Ook zie je aan welke eisen je chauffeur of vervoersdocumentatie moet voldoen. 

  Onze adviseur Mark
  Contact

  Vragen over vervoer?

  Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder