skipToContentskipToFooter

Informatie over feestdagen en rijverboden, rij- en rusttijden, documentatie en winterbanden

Veel Europese landen hebben hun eigen wet- en regelgeving voor feestdagen, rijverboden en andere wettelijke regels voor het wegvervoer. Hieronder een handig overzicht met alle wegvervoerinformatie op een rij. Heb je vragen, neem dan gerust contact op met een van onze ledenadviseurs.

Feestdagen 2024

1 januari - Nieuwjaar

7 en 8 januari - Orthodox kerstmis

14 januari - Orthodox nieuwjaar

8 maart - Vrouwendag

1 mei - Dag van de Arbeid

5 en 6 mei - Orthodox Pasen

23 en 24 juni - Orthodox Pinsteren

28 juni - Dag van de Constitutie

24 augustus - Dag van de Onafhankelijkheid

14 oktober - Dag van de Moederland verdedigers

Rijverboden

Er gelden geen algemene rijverboden in Oekraïne. Wel is er een dagelijks rijverbod voor verkeer van meer dan 4,5 ton op de ring van Kyiv tussen 07:00 en 20:00 uur. Internationaal transport mag de stad inrijden tussen 10:00 en 17:00 uur wanneer men een TIR carnet heeft aangebracht.

Inval in Oekraïne en gevolgen voor het goederenvervoer

De inval in Oekraïne heeft enorme consequenties voor het goederenvervoer. Transportvergunningen voor Rusland, Oekraïne en Belarus (Wit-Rusland) worden vooralsnog door de NIWO afgegeven. Onduidelijk is of grensovergangen toegankelijk zijn. Wij raden af om richting Rusland, Oekraïne en Belarus goederen te (laten) vervoeren vanwege de gevaarlijke en snel veranderende omstandigheden ter plaatse. Voor humanitair transport dat bestemd is voor Rusland, Oekraïne of Belarus gelden richtlijnen en soms vrijstellingen.

Lees meer op onze landenpagina Oekraïne (internationaal ondernemen). Of kijk op deze informatiepagina op de website van de IRU.

Download de rijverbodenkalender

De rijverbodenkalender toont een schematisch overzicht van de rijverboden op nationaal en regionaal niveau, per land en per maand.

rijverbodenkalender3.jpg

Vragen over landeninformatie?

Peter en zijn collega's helpen je graag verder.

Marinke Roebersen evofenedex