skipToContentskipToFooter

Steiermark en Wenen

In het district Steiermark is een permanent rijverbod van kracht voor voertuigen  met een maximum toegestaan totaalgewicht van meer dan 7,5 ton en met een EURO-norm 0, I, II en III.

Deze zone betreft de grotere steden in Steiermark; Bruck an der Mur, Deutschlandsberg, Feldbach, Fürstenfeld, Graz, Hartberg, Leibnitz, Leoben, Murtal, Mürzzuschlag, Radkersburg, Voitsberg and Weiz en meerdere gebieden.

De milieuzone bestrijkt een groot gedeelte van Steiermark. Hiertoe behoren de grotere steden: Bruck an der Mur, Deutschlandsberg, Feldbach, Fürstenfeld, Graz, Hartberg, Leibnitz, Leoben, Murtal, Mürzzuschlag, Radkersburg, Voitsberg and Weiz. De omliggende regio’s en kleinere steden behoren tot deze zonering.

Meer informatie vind je op: Informationsportal Abgasklassen-Kennzeichnung

Milieusticker A12 Inntalautobahn

Voor het gebruik van de Intallautobahn (A12 tussen Kufstein en Zirl) dient vanaf 1 mei 2017 een milieusticker aanwezig te zijn om aan te geven welke euro-klasse het voertuig heeft.

Bekijk de verkooppunten waar een dergelijke sticker kan worden aangevraagd via de website WKO.

Milieuzone Wenen

In de regio Wenen is door de Landesregierung Wenen een milieuzone ingesteld. Sinds januari 2015 is het verplicht om in het district Wenen en de kantons daarom heen met een milieusticker te rijden. Voertuigen moeten minimaal Euroklasse-II hebben.  Voor alle vrachtauto’s in Euroklasse -0 en I geldt een permanent rijverbod. Met ingang van 1 januari 2016 is dit verbod ook van toepassing op Euro-II voertuigen. De milieuzone is van toepassing op alle soorten voertuigen.

Milieustickers zijn bij een groot aantal garagebedrijven in de regio Wenen te verkrijgen (kosten €2,50) of kunnen worden besteld via: [email protected], waarbij de kosten rond de €20,- bedragen.

Vragen over landeninformatie?

Peter en zijn collega's helpen je graag verder.

Marinke Roebersen evofenedex