skipToContentskipToFooter

e-Toll

Het Poolse tolsysteem (e-Toll) is voor voertuigen en voertuigcombinaties (ook voor personenauto’s met aanhanger en personen busjes) met een maximum toegestaan massa (MTM) van meer dan 3,5ton.

Registratie

Om gebruik te maken van het Poolse wegen is een registratie verplicht. Dat kan online, fysiek via een servicepunt (bijvoorbeeld aan de grens), of via een serviceprovider van een tankkaart. Kijk voor informatie over de registratiemogelijkheden: How do I register (etoll.gov.pl)

Voor het afrekenen van de tolkosten kan gekozen worden voor een App functie of via een elektronisch systeem in het voertuig (On Board Unit=OBU). Informatie over de App functie 
Een OBU kan bij een servicepunt worden aangeschaft. Meer info over de diensten van een servicepunt: Services (etoll.gov.pl)

Als er al een OBU in het voertuig is ingebouwd kan het zijn dat deze OBU ook voor het betalen van de Poolse e-Toll kan worden gebruikt. Dit kan bij de huidige serviceprovider/tankkaart maatschappij worden nagevraagd.

Er zijn diverse serviceproviders die elektronische voorzieningen bieden waarmee de tol elektronisch kan worden afgerekend. Wij werken hiervoor samen met DKV. Wordt er op meerdere landen gereden met ieder een eigen tolsysteem, dan zou een 1-enkel systeem uitkomst kunnen bieden. Lees meer: 1 tolbox voor alle Europese landen | evofenedex

Betaalwijze

Meer informatie over de betaalmethode: Prepaid account (etoll.gov.pl)

Tarieven

Een actueel overzicht van de toltarieven: Rates (etoll.gov.pl)

Vragen over landeninformatie?

Peter en zijn collega's helpen je graag verder.

Marinke Roebersen evofenedex