skipToContentskipToFooter

Informatie over feestdagen en rijverboden, rij- en rusttijden, documentatie en winterbanden

Veel Europese landen hebben hun eigen wet- en regelgeving voor feestdagen, rijverboden en andere wettelijke regels voor het wegvervoer. Hieronder een handig overzicht met alle wegvervoerinformatie op een rij. Heb je vragen, neem dan gerust contact op met een van onze ledenadviseurs.

Feestdagen 2024

1 januari - Nieuwjaar

7 januari - Orthodox kerstmis

23 februari - Dag van de Verdedigers van het Vaderland

8 maart - Vrouwendag

1 mei - Dag van de arbeid

9 mei - Dag van de Overwinning

12 juni - Onafhankelijkheidsdag

4 november - Dag van de Eenheid

Rijverboden

Er gelden in Rusland geen rijverboden, behalve in Moskou. Hier geldt tussen 8.00 en 19.00 een rijverbod voor voertuigen met een totaalgewicht van 3,5. Dit rijverbod is niet opgenomen in de maandkalenders.

Importverbod goederenvervoer

De Russische regering heeft een importverbod ingesteld voor vrachtwagens uit EU-landen. Zowel het vervoer van goederen in de bilaterale handel als de doorvoer of binnenkomst uit derde landen is verboden. 

Naast de EU op het Europese continent heeft de regelgeving ook gevolgen voor Noorwegen, Groot-Brittannië en Oekraïne. De maatregelen gelden van 10 oktober 2022 en zijn geldig tot 31 december 2022. Het verbod is een reactie van Rusland op het importverbod van Europese landen op vrachtwagentransport vanuit Rusland en Wit-Rusland. De EU legde op 8 april 2022 het importverbod op als maatregel als onderdeel van een pakket aan sancties. De sancties zijn gericht tegen de Russische oorlog in Oekraïne. 

Download de rijverbodenkalender

De rijverbodenkalender toont een schematisch overzicht van de rijverboden op nationaal en regionaal niveau, per land en per maand.

rijverbodenkalender3.jpg

Vragen over landeninformatie?

Peter en zijn collega's helpen je graag verder.

Marinke Roebersen evofenedex