skipToContentskipToFooter

Voor voertuigen tot en boven de 3,5 ton

De regels gelden voor op Nederland gekentekende voertuigen naar, van of door Zwitserland. Nationaal geldende beperkingen voor aldaar gekentekende voertuigen zijn niet meegenomen.

Winterbanden

Verplicht bij winterse omstandigheden op alle assen van het voertuig en oplegger/trailer, in de periode van 1 december t/m 31 maart.
Per 1 juni 2019 moeten winterbanden minimaal voorzien zijn van een M+S-markering (Mud & Snow). Het sneeuwvloksymbool voldoet uiteraard ook. Banden op de aangedreven as(sen) moeten speciaal ontworpen zijn voor winterse omstandigheden. Vanaf 1 december 2024 moeten de banden op de stuur- en aangedreven assen voorzien zijn van het sneeuwvloksymbool.

Voor getrokken materieel (zoals trailers) moeten na 2024 winterbanden voorzien zijn van een M&S-markering en ontworpen zijn voor winterse omstandigheden.

Sneeuwkettingen verplichting (meeneemplicht)

Het is niet verplicht om sneeuwkettingen aan boord te hebben. Sneeuwkettingen kunnen op de aangedreven as(sen) worden gebruikt als alternatief voor winterbanden. Dit geldt voor alle voertuigtypen.

Minimale profieldiepte

  • 1,6 mm (zomer)
  • 5,0 mm (winter)
  • 1,6 mm - trailer/oplegger (winter)

Vragen over landeninformatie?

Peter en zijn collega's helpen je graag verder.

Marinke Roebersen evofenedex