skipToContentskipToFooter

Real-time overzicht

​Sixfold heeft een real-time overzicht ontwikkeld die de wachttijden bij Europese grensovergangen en in de havens toont. De gegevens die zijn gebruikt om de kaart te bouwen, zijn afkomstig van honderdduizenden vrachtwagens die enkele van de grootste Europese verladers bedienen. Deze trucks delen hun locaties via telematicasystemen, IoT-apparaten en mobiele apps. De meeste vrachtwagens sturen om de paar minuten updates.

Grensovergangen

Legenda (Engels)

  • no significant delays
  • observeddelays up to ~1h
  • observeddelays over 1h

De grensovergangstijd is de mediane tijd die vrachtauto's doorbrengen bij de grensovergang. Deze grensovergangen zijn ongeveer 10 km lang. Sixfold verzamelt de gegevens over de afgelopen periode van 6 uur en deze worden ongeveer elke 30 minuten vernieuwd.

De grootte van de wachtrijlengte berekent het systeem door de concentratie van stilstaande of langzaam rijdende vrachtwagens in de buurt van de grensovergangen te analyseren. Voor de eenvoud en rekensnelheid wordt niet de grootte van extreem grote wachtrijen (zoals bijvoorbeeld 70 km) vastgelegd maar meer redelijke wachtrijen (tot 20 km).

Havens

Legenda (Engels)

  • no significant delays observed
  • end-to-end crossings are between 15% to 50% slower than normal
  • end-to-end crossings are more than 50% slower than normal

In de havens berekent het systeem de tijdsduur tussen aankomst in de haven van herkomst en vertrek uit de haven van bestemming. Sixfold toont de mediane tijd voor alle soorten voertuigen (trucks, trailers, containers etc) die de doorvoer in de laatste 24 uur voltooien.

Vragen over internationaal ondernemen?

Peter en zijn collega's helpen je graag verder

Peter evofenedex