Kostenontwikkeling rapport

8 oktober 2020 is het nieuwe rapport beschikbaar

De afgelopen 15 jaar onderzocht evofenedex voor haar leden de kostenontwikkelingen in het wegvervoer. Maar vanaf 2019 is in samenwerking met TLN en Panteia een geheel nieuw rapport samengesteld dat nog meer diepgang biedt in de kostenontwikkelingen in het wegvervoer. Waardoor het rapport een veelzijdiger geheel vormt voor alle partijen actief in het wegtransport. Het rapport is exclusief kosteloos beschikbaar voor leden. Na de aanvraag vindt er een controle plaats op lidmaatschap van evofenedex. Niet-leden kunnen het rapport aanvragen via de Panteia webshop voor €400. 

Dit rapport wil fungeren als de jaarlijkse leidraad voor alle bedrijven die meer inzicht verlangen in de kosten van het wegtransport. Of zij nu verlader, eigen vervoerder of beroepsgoederenvervoerder zijn. Voor al deze partijen is het rapport een onmisbare schakel om inzicht in de kostenontwikkelingen in het wegvervoer te krijgen. 

Nieuw in het huidige rapport zijn de kostenontwikkelingen van intermodaal vervoer, de kostenontwikkelingen van vervoer op Denemarken en Zweden en een “congestietabel”. De congestietabel geeft de kostenverandering weer als gevolg van een wijziging van de rijsnelheid. 

Het rapport is een feitelijke weergave van de diverse kostencomponenten die de kosten van het wegvervoer vormen. Dit overzicht is samengesteld op basis van gegevens uit openbare bronnen en die worden verkregen van importeurs, dealers en leveranciers. Oudere rapporten zijn openbaar beschikbaar. 

Voor meer informatie kun je altijd contact opnemen met de ledenservice via 079-3467 346.