Lijst van bestemmingen LZV-proef België

Bedrijven die aan de proef met lzv’s in Vlaanderen willen meedoen, hebben nog tot en met 1 juni de tijd om zich hiervoor aan te melden. Aanmelden is uitsluitend mogelijk via de website www.mobielvlaanderen.be/lzv. Op deze site vindt je ook alle benodigde informatie.

Inschrijving

Na inschrijving via de site ontvangt men een accountnaam en vijf wachtwoorden. Met deze combinaties kunnen maximaal vijf aanvragen worden ingediend. Per aanvraag kan voor één bestemming een vergunning worden aangevraagd. Het is wel mogelijk om voor het gewenste traject meerdere lzv’s op te geven.

Locaties

Bij het aanvragen van routes moeten de trajecten van beginadres tot eindadres inclusief huisnummer of GPS-locatie opgegeven worden. Dit geldt ook voor de havengebieden. Het moet tevens om een adres gaan waar een vrachtauto mag stilstaan. De route is aan strenge voorschriften gebonden.

Bundeling

Om de kans op deelname aan de proef te vergroten hebben TLN en evofenedex een lijst samengesteld van negen populaire bestemmingen (zes in de havengebieden en drie daarbuiten) waar mogelijk meerdere bedrijven gebruik van kunnen maken. Voor deze bestemmingen zijn zowel de heen- als terugroute vastgelegd.

Grens Hazeldonk

Het gaat om routes vanaf grensovergang Hazeldonk naar locaties waar bedrijven hun lading kunnen lossen of waar men de lzv kan ontkoppelen om als gewone combinatie verder te kunnen gaan. TLN en evofenedex adviseren bedrijven met een laad- of losadres in de buurt van een van deze bestemmingen voor zover mogelijk gebruik te maken van de routes in de lijst. Dat vergroot de kans dat het traject ook wordt vrijgegeven.

Informatie en camera’s

Bedrijven die aan de proef willen deelnemen dienen er rekening mee houden dat zij informatie over het verloop van de proef moeten aanleveren. Ook moet een van de LZV’s alsmede een reguliere combinatie gedurende een twintigtal ritten van camera’s en een datalogger worden voorzien. Het plaatsen en verwijderen van de apparatuur is op kosten van het ministerie van Mobiliteit in Vlaanderen en kan desgewenst op eigen terrein plaatsvinden.

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder