Gemeentelijke subsidieregelingen voor duurzaamheid

Verschillende gemeentes kennen subsidieregelingen om het lokale bedrijfsleven op weg te helpen met verduurzaming. Wil je weten welke regelingen er zijn in de plaats waar jouw bedrijf gevestigd is? Kijk dan op de site van de gemeente.

Het kan ook lonen om te bekijken wat voor subsidieregelingen er zijn in een gemeente waar je veel moet zijn voor werkzaamheden. Soms wordt er subsidie toegekend aan bedrijven die veel activiteiten hebben in een bepaalde gemeente, maar hier niet gevestigd zijn. Onderstaand een beknopt overzicht van regelingen die in verschillende gemeenten beschikbaar zijn.

Gemeente Utrecht - Procesinnovatie duurzaam goederenvervoer

Deze regeling is voor initiatieven die leiden tot innovatieve verbeteringen in het logistieke proces van het goederenvervoer. Bijvoorbeeld door de inrichting van afleverpunten voor pakketpost in woonwijken of de bundeling van transport stromen.

Gemeente Rotterdam - Subsidie Zero Emissie Stadslogistiek

Doel van deze regeling is het stimuleren van projecten die zorgen voor een efficiëntere stadslogistiek of stadslogistiek zonder uitlaatgassen. Deze projecten kunnen eenmalig financiële ondersteuning krijgen. Allerlei projecten kunnen in aanmerking komen, als ze zorgen voor minder ritten en/of minder emissie.

Duurzaamheidsscan

De gratis online Duurzaamheidsscan van evofenedex helpt jouw bedrijf duurzamer te worden. Je krijgt tijdens het invullen al direct duurzame tips en informatie om je duurzaamheidskennis te vergroten. Na het doorlopen van de scan ontvang je een aanvullend rapport.