Provinciale subsidieregelingen voor duurzaam goederenvervoer

Leestijd: 2 minuten

Naast de landelijke overheid kennen ook verschillende provincies subsidies om bedrijven te helpen bij het verduurzamen. In onderstaand overzicht staan een aantal regelingen die gericht zijn op het verduurzamen van vervoer.

Provincie Gelderland – Logistiek en Goederenvervoer

De provincie Gelderland kent de regeling Logistiek en Goederenvervoer. Deze subsidie kan worden aangevraagd voor haalbaarheids- en onderzoekstudies naar multimodaal of efficiënt en schoon goederenvervoer. Ook is het mogelijk om subsidie aan te vragen voor projecten om te investeren in overslagvoorzieningen voor multimodaal goederenvervoer.

Provincie Overijssel – Stimulering Elektrische vrachtfiets

Deze subsidie is bedoeld voor de aanschaf van een elektrische vrachtfiets voor ondernemers gevestigd in Overijssel. Voor een elektrische vrachtfiets met een minimale laadcapaciteit van 150 liter per bak, is de subsidie maximaal 30% van de kosten van de aanschaf, met een maximum van: € 1500,-. Deze regeling gaat begin april 2021 open.

Provincie Friesland - Fûns Skjinne Fryske Enerzjy (FSFE)

Het doel van deze subsidies is het financieren van projecten die zich richten op energiebesparing en/of duurzame energieproductie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zonne-energie, elektrisch vervoer of aardwarmteprojecten.

Bovenstaand overzicht is niet volledig en wordt regelmatig uitgebreid zodra er nieuwe subsidiemaatregelen bekend zijn. Ontbreekt er een subsidie? Mail dan naar ledenservice@evofenedex.nl

Tip: doe de Duurzaamheidsscan van evofenedex

De gratis online Duurzaamheidsscan van evofenedex helpt jouw bedrijf duurzamer te worden. Je krijgt tijdens het invullen al direct duurzame tips en informatie om je duurzaamheidskennis te vergroten. Na het doorlopen van de scan ontvang je een aanvullend rapport.