Voorwaarden physical distributors

Er zijn geen algemeen geaccepteerde, veelgebruikte voorwaarden die physical distributors gebruiken. Zij maken vaak gebruik van voorwaarden die specifiek voor dat bedrijf zijn opgesteld.

evofenedex adviseert gebruik te maken van de physical distribution (pd)–voorwaarden van de Stichting Vervoeradres (sVa). Deze zijn opgesteld in overleg met evofenedex en de brancheorganisaties voor vervoerders en physical distributors en maken een evenwichtige verdeling tussen de rechten en plichten van de contractspartijen. De voorwaarden sluiten aan op de vervoervoorwaarden in de CMR en zijn daarom ook goed te gebruiken voor internationale overeenkomsten.

De vervoerdersorganisatie TLN heeft ook PD-voorwaarden ontwikkeld. Deze zijn echter eenzijdig vanuit de vervoerder opgesteld en gebruik ervan is daarom niet aan te bevelen.

De voorwaarden van sVa zijn direct te gebruiken, maar kunnen ook een goede uitgangspositie zijn om eventueel aan te passen aan de specifieke dienstverlening die jij en jouw logistieke dienstverlener voor ogen hebben. Deze zijn als bijlage toegevoegd.

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder