Handelaarskenteken

Auto's waarvan het kenteken niet is geregistreerd, zoals nieuwe auto's, geschorste auto's en auto's uit de bedrijfsvoorraad van een autobedrijf, mogen niet op de weg worden gebruikt.

Dat mag wel als ze rijden onder het (groene) handelaarskenteken.Dit kenteken wordt toegekende aan door de RDW erkende autofabrikanten, auto-importeurs en voor auto- en reparatiebedrijven. Het handelaarskenteken mag worden gebruikt binnen de Benelux. Met Duitsland wordt nog overlegd over het gebruik.

Voorwaarden

Het handelaarskenteken mag slechts worden gebruikt door degene aan wie het is opgegeven, dan wel een door deze aangewezen persoon. En uitsluitend voor voertuigen die behoren tot de handelsvoorraad of die worden bewerkt of hersteld. Er mogen geen goederen mee worden vervoerd, tenzij dat nodig is voor de verkoop of de beproeving. Privé-gebruik is niet toegestaan.

Aangifte en tarief

De aanvraag om afgifte van een handelaarskenteken is tevens de aangifte voor de wegenbelasting. Voor het handelaarskenteken betaalt u het belastingbedrag dat geldt voor een personenauto van 1000 kg. Het tarief is gebonden aan de provincie waarin het bedrijf is gevestigd. Je betaalt geen brandstoftoeslag.

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder