skipToContentskipToFooter

De juiste start voor iedereen die assistent-declarant wil worden

Het werk van een declarant speelt een belangrijke rol in het logistieke proces. Het correct invullen van douanedocumenten en het adequaat toepassen van douaneprocedures, zorgen voor een vlotte doorstroom van internationale handelstransacties en voorkomen boetes en naheffingen. Daarnaast verandert de situatie in de wereld continu, waarop de declarant moet inspelen. Bijvoorbeeld omdat er import- of exportverboden ontstaan, sancties van toepassing worden of eisen worden gesteld aan de kwaliteit.

De evofenedex Basisopleiding Declarant is de juiste start voor iedereen die assistent-declarant wil worden. Je leert er hoe je een douaneaangifte zelfstandig invult en hoe je de administratie daaromheen afhandelt. Tijdens de opleiding leer je ook werken met het nieuwe Douaneaangiften Management Systeem (DMS). De opleiding is onderdeel van de douaneleerlijn ‘Van assistent-declarant tot manager douanezaken’. Onze douane-opleidingen zijn altijd up-to-date door onze nauwe contacten met de douane en worden gegeven door docenten met ruime praktijkervaring.

De Basisopleiding Declarant is te volgen als dag-, avond- of online variant en ook beschikbaar in het Engels.

Vragen?

Meer weten over de opleiding of over één van onze andere opleidingen? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via 079-346 69 90. 

Incompany & Maatwerk

Naast individuele opleidingen bieden we onze opleidingen ook aan als maatwerk binnen jouw bedrijf.

Met onze incompany opleidingen krijgt een groep medewerkers bij jou op locatie een opleiding. Hierdoor leert iedereen precies hetzelfde en is de opgedane kennis direct toepasbaar in de praktijk. Het effect in je organisatie is direct merkbaar. Dat effect zie je niet alleen terug in de productiviteit, maar zeker ook in de terugverdientijd van de opleiding.

Hulp nodig bij het kiezen van een opleiding?

Rebecca en de andere opleidingsadviseurs helpen je graag verder

Rebecca