Manager Customs and Trade Affairs

MCTA, de erkende douane-opleiding op post-hbo niveau

Een Manager Customs and Trade Affairs (MCTA) is enerzijds een vakinhoudelijk expert op het gebied van douane en trade compliance en anderzijds is hij (proces) manager/bewaker.

De post-hbo opleiding MCTA verbindt deze twee rollen en brengt je in staat vanuit je inhoudelijke expertise op het gebied van douane en trade compliance in- en externe klanten te adviseren en te informeren over de te volgen strategie. Je leert bestaande processen te verbeteren en nieuwe processen te implementeren.

Online én klassikaal leren
Dit najaar is een groot deel van de trainingen ook te volgen in de virtual class room. Met onze online tool kun je tijdens de lessen ervaringen uitwisselen en daagt de vakdocent jou uit om de vertaalslag te maken naar jouw eigen praktijk. Het lesmateriaal krijg je deels online aangeboden en de eventuele boeken per post toegestuurd.
 
De grotere opleidingen, zoals MCTA,  hebben ook enkele klassikale momenten. Die vallen samen met de groep studenten die de opleiding geheel klassikaal volgt. Door elkaar te ontmoeten, vergroot je direct je netwerk!

 

Duur:
27 avonden
Alternatieven:
Incompany:
Vraag vrijblijvend offerte aan voor een opleiding bij jou op locatie.
Prijs:
€ 7.934,00 ex. BTW
Ledenprijs:
€ 6.366,00 ex. BTW
Examenkosten:
€ 250,00 ex. BTW

Startdata & locaties

Online én klassikaal leren! Dit najaar is een van onze MCTA opleidingen ook grotendeels te volgen in de virtual class room. De klassikale momenten vallen samen met de groep studenten die de opleiding geheel klassikaal volgt. Bekijk de roosters voor meer informatie over de virtuele editie.

Alle data

Startdatum Locatie Rooster
22-09-2022 Online Bekijk het rooster
22-09-2022 Utrecht Nog 7 plekken beschikbaar Bekijk het rooster

Overige informatie

Hieronder vind je alle overige praktische informatie.

Waarom evofenedex?

Met ruim 75 jaar ervaring zijn wij dé opleider in logistiek en export.

  • Praktisch toepasbaar
  • Persoonlijke aandacht voor cursisten
  • Onze opleidingen zijn erkend door Cedeo
  • Toegang tot uniek netwerk met vakgenoten
  • Docenten met werkervaring in het vakgebied

Waarom MCTA bij evofenedex?

De voordelen van de vernieuwde opleiding op een rij:
  • MCTA is de enige opleiding in Nederland die je praktisch en theoretisch voorbereidt op een volgende stap in je carrière
  • De opleiding MCTA is ontwikkeld in co-creatie: door Managers Customs bij expediteurs en bedrijfsleven, door docenten en door oud-leerlingen
  • evofenedex biedt het netwerk Customs & Trade Affairs, waardoor je collega’s ontmoet en kennis up-to-date houden gegarandeerd blijft
  • evofenedex is een vereniging en is daardoor onafhankelijk en wil in elke kennisoverdracht en advies zonder winstoogmerk onze leden verder helpen om belemmeringen weg te nemen
jamie evofenedex
Contact

Heb je hulp nodig bij het kiezen van een opleiding?

Jamie en de andere opleidingsadviseurs helpen je verder

Ervaringen

Ervaringen

stc
J. Foks
Heb de MCTA opleiding gevolgd via de evofenedex naar volle tevredenheid. Zowel de docenten als lesmateriaal was van hoog niveau. Ook de locatie voldeed prima met goede faciliteiten.
Hexion
Gerard Boerlage
De leraren die de cursus presenteerden waren erg bekwaam en niet onbelangrijk ook mensen die jarenlang in de praktijk hebben gewerkt. Ik was zeer tevreden met de content van de cursus, de uitleg die zij hadden over de verschillende items maar tegelijkertijd was er ook voldoende tijd om praktijk voorbeelden te toetsen van de aanwezigen.