skipToContentskipToFooter

Kies de beste betaalmethode om risico’s te beperken

Internationaal zakendoen brengt risico’s met zich mee. Bijvoorbeeld als goederen worden doorverkocht aan een gesanctioneerde partij, of wanneer de betaling van de koper niet het land uit kan door deviezenrestricties. Ook speelt de betalingstermijn van import- en exportcontracten een belangrijke rol. De verkoper wil de termijn zo kort mogelijk houden, de inkoper wil de betaling juist zo lang mogelijk uitstellen. Welk compromis hier ook uitkomt, de koper en verkoper willen allebei hun risico’s afdekken.

Het identificeren en managen van risico’s bij import- en exportcontracten vormen de rode draad tijdens deze workshop. Naast theorie wordt er gewerkt met groepsopdrachten en is er voldoende ruimte om met de docent en je medecursisten van gedachten te wisselen en praktijkvoorbeelden te delen. Dit zorgt ervoor dat jij je nieuwe inzichten direct kunt toepassen in de praktijk.

Leerdoel

Je leert welke financiële risico’s er op kunnen treden bij exporttransacties en hoe je deze kunt beperken. Na afloop ken je de verschillende betaalmethoden die je kunt gebruiken en weet je welke voor- en nadelen iedere methode heeft. Om het interactieve karakter te waarborgen laten we maximaal 20 personen toe tot deze workshop.

Tip: vraag SIB-subsidie aan

Voor deze opleiding is het mogelijk om SIB-subsidie te ontvangen. De aanvraag hiervoor moet je indienen voordat de opleiding start. Lees meer over deze subsidiemogelijkheden.

Duur:
1 dag
Alternatieven
Incompany:
Vraag vrijblijvend offerte aan voor een opleiding bij jou op locatie.
Prijs:
€ 645,00 ex. BTW
Ledenprijs:
€ 495,00 ex. BTW

Startdata & locaties

Hieronder vind je alle startdata en locaties voor deze opleiding.

Alle data

StartdatumLocatieStarttijdEindtijdRooster
31-10-2024Utrecht 9:0016:00Bekijk het rooster

Praktische informatie

Waarom evofenedex?

Met ruim 80 jaar ervaring zijn wij dé opleider in logistiek en export.

  • Praktisch toepasbaar
  • Persoonlijke aandacht voor cursisten
  • Onze opleidingen zijn erkend door Cedeo
  • Toegang tot uniek netwerk met vakgenoten
  • Docenten met werkervaring in het vakgebied


Hulp nodig bij het kiezen van een opleiding?

Rebecca en en de andere opleidingenadviseurs helpen je graag verder

Rebecca