Basistraining BAL

BAL certificaat halen

Per 1 mei 2022 is het voor meerdere functionarissen in de beveiligde luchtvracht- en toeleveringsketen verplicht om een geldige VGB te hebben in plaats van een VOG. Het gaat in dit geval om functies van personen werkzaam bij Erkende Agenten, Bekende afzenders en Erkende Leveranciers. Personen in het bezit van een geldige VOG van voor 1 mei 2022 is een overgangstermijn tot uiterlijk 30 juni 2024 vastgesteld. Meer informatie over de wijzigingen en de overgangstermijn leest u onderaan de pagina onder het blok "Verklaring van Geen Bezwaar" en de publicaties onder het kopje Downloads.

Als gevolg van terroristische aanslagen (New York, Madrid, Londen) zijn er verschillende maatregelen genomen om de veiligheid van de burgerluchtvaart te vergroten. Wet- en regelgeving zijn flink aangepast wat voor bedrijven die met luchtvrachtgoederen te maken hebben inmiddels heeft geresulteerd in de erkenning Known Consignor, ofwel Bekende Afzender luchtvracht. Om deze erkenning te verkrijgen (afgegeven door de Koninklijke Marechaussee) moet aan een aantal voorwaarden zijn voldaan.

Het is in eerste instantie de verantwoordelijkheid van de Beveiligingsadviseur Luchtvracht om de geldigheid van de VGB's van het personeel dat betrokken is bij luchtvracht, in de gaten te houden. Dit geldt ook voor de VGB van de BAL zelf. Controleer de geldigheid van je VGB. Een nieuwe aanvraag kan soms 8 weken duren. Houd hier rekening mee.

Op zoek naar startdata voor een klassikale training? Bekijk de mogelijkheden onder "overige informatie".

Duur:
3 dagen
Alternatieven:
Incompany:
Vraag vrijblijvend offerte aan voor een opleiding bij jou op locatie.
Prijs:
Op aanvraag
Ledenprijs:
Op aanvraag

Startdata & locaties

Deze opleiding wordt alleen als incompany en maatwerk aangeboden. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs: opleidingen@evofenedex.nl of bel ons op: 079 34 66 990

Overige informatie

Hieronder vind je alle overige praktische informatie.

Waarom evofenedex?

Met ruim 75 jaar ervaring zijn wij dé opleider in logistiek en export.

  • Praktisch toepasbaar
  • Persoonlijke aandacht voor cursisten
  • Onze opleidingen zijn erkend door Cedeo
  • Toegang tot uniek netwerk met vakgenoten
  • Docenten met werkervaring in het vakgebied
Annette
Contact

Vragen over onze opleidingen?

Annette en de andere opleidingsadviseurs helpen je graag verder

Ervaringen

Ervaringen

Videojet
Rene Hildebrand
Het delen van ervaringen met mede cursisten geeft steeds weer nieuwe inzichten hoe we de keten gesloten kunnen houden.
oce
Vasek Lepsi
Kundige leraar, heeft tijd voor uitleg cq vragen. Volgende keer weer naar evofenedex.
saintgobain
Sandy Pelzer
Alles was goed geregeld. Er word tijdig geinformeerd over data, tijdstip en locatie. Ook wordt het lesmateriaal tijdig aangeleverd en in goede staat. De cursus zelf was goed verzorgd, duidelijk en professioneel. Al met al een aanrader voor ieder bedrijf, die kennis wil uitbreiden. Vooral de service en contacten zijn duidelijk, vriendelijk en snel.