Herhalingstraining BAL

BAL certificaat verlengen

Per 1 mei 2022 is het voor meerdere functionarissen in de beveiligde luchtvracht- en toeleveringsketen verplicht om een geldige VGB te hebben in plaats van een VOG. Het gaat in dit geval om functies van personen werkzaam bij Erkende Agenten, Bekende afzenders en Erkende Leveranciers. Personen in het bezit van een geldige VOG van voor 1 mei 2022 is een overgangstermijn tot uiterlijk 30 juni 2024 vastgesteld. Meer informatie over de wijzigingen en de overgangstermijn leest u onderaan de pagina onder het blok "Verklaring van Geen Bezwaar" en de publicaties onder het kopje Downloads.

Om de erkenning Known Consignor, ofwel Bekende Afzender, te verkrijgen (afgegeven door de Koninklijke Marechaussee) moet aan een aantal voorwaarden zijn voldaan. Een van die voorwaarden is dat in de organisatie minimaal één persoon aangewezen dient te worden die verantwoordelijk is voor de toepassing van het toezicht op beveiligingscontroles, de Beveiligingsadviseur Luchtvracht Veiligheid (BAL).

Het is in eerste instantie de verantwoordelijkheid van de Beveiligingsadviseur Luchtvracht om de geldigheid van de VGB's van het personeel dat betrokken is bij luchtvracht, in de gaten te houden. Dit geldt ook voor de VGB van de BAL zelf. Controleer de geldigheid van je VGB. Een nieuwe aanvraag kan soms 8 weken duren. Houd hier rekening mee.

Op zoek naar startdata voor een klassikale training? Bekijk de mogelijkheden onder "overige informatie".

Duur:
1 dag
Alternatieven:
Incompany:
Vraag vrijblijvend offerte aan voor een opleiding bij jou op locatie.
Prijs:
Op aanvraag
Ledenprijs:
Op aanvraag

Startdata & locaties

Deze opleiding wordt alleen als incompany en maatwerk aangeboden. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs: opleidingen@evofenedex.nl of bel ons op: 079 34 66 990

Overige informatie

Hieronder vind je alle overige praktische informatie.

Waarom evofenedex?

Met ruim 75 jaar ervaring zijn wij dé opleider in logistiek en export.

  • Praktisch toepasbaar
  • Persoonlijke aandacht voor cursisten
  • Onze opleidingen zijn erkend door Cedeo
  • Toegang tot uniek netwerk met vakgenoten
  • Docenten met werkervaring in het vakgebied
Annette
Contact

Vragen over onze opleidingen?

Annette en de andere opleidingsadviseurs helpen je graag verder

Ervaringen

Ervaringen

Videojet
Rene Hildebrand
Het delen van ervaringen met mede cursisten geeft steeds weer nieuwe inzichten hoe we de keten gesloten kunnen houden.
johnson
Vicky Beckers
Trac (Workrate) is zeer kundig en open. Altijd erg prettig trainers zijn erg goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en documentatie / presentatie is overzichtelijk en netjes uitgewerkt. Met name Chris Kraima is een specialist in het overbrengen van de juiste en relevante informatie.
huisman
Robert Pruijssers
Geslaagde cursusdag waarbij ik een hoop het bijgeleerd in een net klaslokaal met een zeer kundige leraar. Lunch was ook perfect en geslaag ,dus met alles een leuke en leerzame dag gehad.