Specialist Customs & Trade Compliance

Wij zijn per direct op zoek naar een fulltime Specialist Customs & Trade Compliance

Waarom past deze functie zo goed bij jou?

Als ervaren specialist Customs & Trade Compliance heb je een schat aan kennis op het gebied van douane en handelswetgeving in Nederland en Europa. Je kent de complexiteit van deze onderwerpen tot in detail en wat dat in de praktijk betekent voor bedrijven. Je spreekt gepassioneerd over je vak en herkent de passie voor je vakgebied altijd meteen bij vakgenoten.

Je maakt je altijd sterk om de overheid dichter bij de dagelijkse praktijk te betrekken, terwijl je het bedrijfsleven stimuleert zich wat meer op de lange termijn te richten. Kijkend naar de verschillende uitdagingen en mogelijkheden tussen overheid en bedrijfsleven zoek je eigenlijk het beste van die twee werelden.

Nog aan het lezen?

Dan ben je ongetwijfeld geïnteresseerd in de vacature bij evofenedex. Wij werken precies waar wetgeving en praktijk samenkomen. Als vereniging kennen we de sense of urgency die hoort bij onze internationaal werkende ledenbedrijven, maar ook de noodzaak om soms afstand te nemen en zaken op een hoger abstractieniveau te analyseren en aan te pakken.

Dus aan de ene kant weet je je kennis adequaat in te zetten in adviesgesprekken met leden, in publicaties, presentaties en webinars en het geven van een incidentele training. Maar aan de andere kant schakel je met de rijksoverheid, inspectiediensten en help je hen met je ervaring om beter beleid te maken.

Je bent een boegbeeld van evofenedex als het gaat om (nationale) collectieve belangenbehartiging en vertaalt relevante Brusselse wet- en regelgevingstrajecten voor de Nederlandse situatie. Dit alles doe je samen met je ervaren en gedreven collega-specialisten, maar met een grote autonomie en vrijheid.

Wat breng jij ons als ervaren Customs & Trade Compliance specialist?

  • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding; bij voorkeur aangevuld met een master Customs & Supply Chain Compliance of een universitaire opleiding.
  • Je hebt minimaal 10 jaar werkervaring opgedaan in een soortgelijke functie en hebt een brede inzicht in douaneprocessen ((DMS, fiscaal, bedrijfskunde, douane automatisering, digitalisering van tradelanes (Engels)).
  • Je hebt ruime ervaring op het werkterrein van Customs & Trade Compliance bij Internationaal opererende bedrijven en/of de douane.
  • Kennis van de wet- en regelgeving op het gebied van douanezaken.
  • Je hebt een gevarieerd netwerk bij inspectiediensten en met Customs & Trade Compliance specialisten.
  • Een psychologisch onderzoek maakt vast onderdeel uit van het selectieproces.

Wat bieden wij jou?

Los van de jouw bekende dynamiek in het werkveld, is er bij ons veel meer afwisseling dan bij overheid of bedrijfsleven. Onder onze leden van groot tot klein vind je de grootste chipmachine fabrikant ter wereld, wereldleiders in vaccins, maar ook een bedrijf dat bijen over de hele wereld stuurt voor de bestuiving van gewassen. We zijn niet erg hiërarchisch georganiseerd, dus je hebt veel vrijheid, kunt volop initiatief nemen en zaken uitproberen. Daarnaast hebben we perfecte voorzieningen om zowel op kantoor als op locatie te werken.

Wij bieden een marktconform salaris en een uitstekend pakket aan overige arbeidsvoorwaarden zoals een waarderingsuitkering, 8% vakantiegeld, 29,5 vrije dagen plus 2 collectieve vrije dagen, leaseauto, een thuiswerkvergoeding, meubilair voor je thuiswerkplek, een goede pensioensregeling, top ICT-voorzieningen en het werken in een organisatie die veel vrijheid biedt aan mensen met kwaliteit en ambitie.
 

Kom jij ons team versterken?

Stuur ons je cv met motivatiebrief of laat ons op een andere manier weten waarom jij de kandidaat bent die wij zoeken. Reageren kan alleen via de sollicitatiebutton.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Een psychologisch onderzoek is een vast onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Vacature evofenedex
Contact

Vragen over vacatures?

Lydia helpt je graag verder