skipToContentskipToFooter

Coronacrisis - Hart onder de riem voor ondernemers in provincie Utrecht

24-04-2020 Op uitnodiging van ondernemersvereniging evofenedex bezocht commissaris van de Koning in Utrecht, Hans Oosters vrijdag Drankengroothandel Scheerder in Amersfoort. Dit bedrijf is in de regio een voorname speler op het gebied van horecabevoorrading. Met het bezoek wil de commissaris namens de provincie Utrecht niet alleen dit bedrijf, maar alle horecaondernemers in Utrecht een hart onder de riem steken.

“Na het abrupt sluiten van alle horecagelegenheden in Nederland heeft de gehele sector het ongelooflijk zwaar. De lege terrassen op bijvoorbeeld de Neude, de uitgestorven sportvelden, gesloten theaters en stille straten zijn een vreemde niet eerder voorgekomen ervaring. De omzet is al weken nagenoeg tot nul gereduceerd en de meeste medewerkers zitten thuis. Ik hoor graag van de ondernemers zelf waar ze nu in deze crisis tegenaan lopen. Ook in Utrecht werkt de provincie mee met de ondernemers om oplossingen te zoeken. Dit soort bezoeken helpen daar enorm bij”, aldus Oosters.

De commissaris werd bij het bezoek aan het bedrijf begeleid door de algemeen directeur van evofenedex, Machiel van der Kuijl en directeur/eigenaar Roel Scheerder. Zij zijn vereerd met het bezoek.

Hele keten horeca getroffen

Roel Scheerder licht toe: “De horecasector ligt op zijn gat, gelukkig is daar veel aandacht voor. Dat de commissaris bij ons op bezoek kwam, is geweldig. Er is namelijk wat minder aandacht voor de rest van de keten. Denk hierbij aan alle toeleveranciers, producenten en verhuurders van de horeca. Ook deze bedrijven liggen stil en hebben hulp en aandacht nodig.”

Algemeen directeur van evofenedex Van der Kuijl vult aan: “We stellen het zeer op prijs dat de commissaris met dit bezoek alle Utrechtse leden van evofenedex een hart onder de riem wil steken. Samen met de commissaris willen we dit bezoek ook gebruiken om vooruit te kijken. Als straks de coronacrisis voorbij is, kunnen onze leden alle hulp gebruiken om hun bedrijf en de bijbehorende logistiek weer draaiende te krijgen.”