skipToContentskipToFooter

Juridische hulp bij internationale handel en logistiek

Als een zakelijke samenwerking start en als deze op het eerste gezicht vlekkeloos verloopt, vergeten bedrijven soms hoe belangrijk het is goede afspraken te maken én deze ook vast te leggen. Want pas wanneer misverstanden ontstaan, ontdekken zij het belang van een goede juridische basis onder de samenwerking en het nut van contracten. Het kan dan gaan om algemene voorwaarden, logistieke contracten, arbeidsovereenkomsten of contracten met handelsagenten en distributeurs. Daarnaast verandert de wet- en regelgeving waar je als bedrijf in internationale handel en logistiek rekening mee moet houden voortdurend.

Afspraken leg je schriftelijk vast in contracten, om onenigheid zoveel mogelijk te voorkomen en om risico’s af te dekken. Daarom is het belangrijk dat contracten waterdicht zijn en een goede juridische basis hebben. Zo voorkom je vervelende verrassingen achteraf. Om de leden van evofenedex daarbij te helpen, hebben de bedrijfsjuristen van evofenedex handige checklists opgesteld voor het opstellen van dit soort contracten. Ook kan een quickscan uitgevoerd worden op de in gebruik zijnde contracten.

Aangezien de wet- en regelgeving op de dynamische arbeidsmarkt snel verandert, hebben de bedrijfsjuristen in het kennisdossier Arbeidsrecht informatie, checklists, whitepapers en veelgestelde vragen over arbeidsrechtelijke onderwerpen opgenomen. Daarnaast staan zij klaar voor korte juridische vragen in logistieke of internationale operaties. Als zij een vraag binnen circa een uur kunnen beantwoorden, dan is dit bij het lidmaatschap inbegrepen.

In onderstaande kennisdossiers vind je meer informatie over relevante juridische onderwerpen en adviesdiensten voor internationale handel en logistiek.

Veelgestelde juridische vragen onderverdeeld per onderwerp

Vragen over juridische zaken?

De bedrijfsjuristen van evofenedex helpen je graag verder.

Bedrijfsjuristen evofenedex