skipToContentskipToFooter

01-02-2023  evofenedex organiseert in maart en april extra lunchupdates over de wijzigingen in het ADR 2023 en de aanstaande richtlijn voor de opslag van lithiumbatterijen (PGS-37). “Vanwege de grote belangstelling voor de vorige lunchupdates hebben we extra edities ingepland in de regio Utrecht en Drachten. Deze edities zijn exclusief voor leden van evofenedex. Voor niet-leden bieden we een alternatief”, aldus projectmanager Hans Stegeman.

Werk je met gevaarlijke stoffen? Dan staan er in 2023 een aantal belangrijke wetswijzigingen voor de deur: de wijzigingen in het ADR 2023 (met overgangstermijn tot 1 juli 2023) en de aanstaande nieuwe richtlijn voor de opslag van lithiumbatterijen, de PGS-37. Stegeman: “Nieuwe en gewijzigde wet- en regelgeving kunnen een enorme impact hebben op je organisatie. In veel gevallen zijn deze wetten en regels complex en de gevolgen voor de organisatie onduidelijk of onvoldoende te overzien. Met deze lunchupdates helpen we onze leden hierbij.”

ADR 2023

Welke wijzigingen staan er in het ADR 2023 en wat zijn de gevolgen voor mijn bedrijfsvoering? Onze adviseur Stan van Rossum vertelt je er alles over. Deelnemers aan de lunchupdate krijgen een getuigschrift waarmee zij bij inspectiediensten kunt aantonen dat zij op de hoogte zijn gebracht van de wijzigingen in het ADR. Ook ontvangen zij een syllabus met de belangrijkste wijzigingen; een handig overzicht dat zij kunnen gebruiken als naslagwerk.

PGS 37

Medio 2023 komt naar verwachting de PGS 37 beschikbaar. De meest recente conceptversie is eind maart 2022 gepubliceerd. Na enkele commentaarrondes lijken de contouren van de richtlijn steeds duidelijk te worden. In de lunchupdate vertellen we wat staat er precies in deze richtlijn staat, hoe je zo’n richtlijn leest en hoe je je hierop kunt voorbereiden.

Webinar

Speciaal voor niet-leden organiseert evofenedex een kosteloos webinar op 23 maart van 12 tot 13 uur over beide regelgevingen. Dit is een korte versie van de lunchupdate. “We behandelen in een uur de basis van de ADR 2023 en de PGS 37. Ook vertellen we meer over de activiteiten die evofenedex organiseert voor haar leden op het gebied van gevaarlijke stoffen. Deelnemers krijgen tot slot ook de mogelijkheid om enkele vragen te stellen”, voegt Stegeman toe. Anders dan de uitgebreide lunchupdate krijgen deelnemers geen getuigschrift of syllabus.

Vragen over evenementen?

Nijs en zijn collega's helpen je graag verder

Nijs evofenedex events