skipToContentskipToFooter

Dé gelegenheid voor ondernemers, netbeheerders en overheid om met elkaar in gesprek te gaan

31-08-2022 Ondernemers worden door overheidsmaatregelen steeds meer richting elektrisch rijden gestuurd. Zo komen er de komende jaren zero-emissiezones in 30 tot 40 gemeenten. Het opladen van elektrische bestel- en vrachtauto’s is daarbij vaak een bottleneck. Om leden hierover voor te lichten en hun vragen en wensen te inventariseren, organiseerden we voor de zomer samen met TLN, ELaad en netbeheerders, een aantal bijeenkomsten in Bleiswijk, Den Bosch en Deventer. Op dinsdag 27 september is Noord-Nederland aan de beurt, de bijeenkomst vindt plaats in Pesse (bij Hoogeveen). Inschrijven kan vanaf nu.

Dat de beschikbaarheid en capaciteit van laadinfrastructuur de gemoederen behoorlijk bezighoudt, werd al bevestigd tijdens de eerste bijeenkomsten. Veel ondernemers maken zich zorgen over de ingrijpende transitie die logistieke ketens de komende jaren zullen doormaken. In hun reacties op de stellingen en presentaties stelden zij dan ook vaak kritische vragen.

De wil is er wel, maar ondernemers zitten met terechte vragen

“We dienen allemaal aan de slag te gaan om onze wereld leefbaar te houden, maar de overheid vraagt nogal wat van bedrijven”, aldus manager Vervoer Thomas Reitsma van evofenedex. “Omdat je als energieafnemer van een kleinverbruiker een grootverbruiker wordt, vraagt de transitie geld, tijd en inspanning. We merken dat de wil om te verduurzamen er is, maar dat ondernemers met allerlei terechte vragen zitten. Een grote uitdaging daarbij is dat het Nederlandse stroomnet op veel locaties vol lijkt te zitten. Wat betekent dit voor jouw onderneming en hoe moet je dan aan de slag?”

Tijdens de informatiebijeenkomst op 27 september is Thomas zelf de dagvoorzitter. We roepen onze leden dan ook op: kom in gesprek en laat van je horen. Hieronder zie je het volledige programma. Aanmelden kan tot en met 20 september via onderstaande knop.

Meer informatie over de bijeenkomst

Vragen over vervoer?

Mark en zijn collega's helpen je graag verder

evofenedex vervoer