skipToContentskipToFooter

Beter voorbereiden op verstoringen zoals cyberaanvallen en stroomuitval

30-04-2025 De overheid wil graag weten hoe ondernemers in de handel en logistiek omgaan met verstoringen, hoe goed zij zijn voorbereid en wat er nodig is om hun weerbaarheid te vergroten. Daarom organiseert Connekt samen met de ministeries van EZK en IenW op 14 mei een bijeenkomst over maatschappelijke weerbaarheid.  

De enorme stroomstoring in Spanje, Portugal en Zuid-Frankrijk heeft deze week laten zien dat het voor ondernemers ontzettend belangrijk is om goed voorbereid te zijn op dit soort scenario’s. Tijdens een bijeenkomst op 14 mei wil EZK (Economische Zaken en Klimaat) daarom graag in gesprek gaan met ondernemers in de handel en logistiek over weerbaarheid.

Ondernemers in de handel en logistiek zijn sterk in slim organiseren en in snel bedenken en uitvoeren van oplossingen. Maar is dat nog voldoende, gezien de toenemende dreiging van grote verstoringen? Kan je bedrijf blijven doordraaien als de communicatie 72 uur uitvalt? Of als de stroom uitvalt of als je bedrijf geraakt wordt door een cyberaanval? Deze vragen staan onder andere centraal tijdens de bijeenkomst.

Centrale thema’s tijdens bijeenkomst

  • Hoe goed ben je voorbereid op verstoringen? 
  • Heb je een goed beeld van de veerkracht van je keten? Waar zitten de kwetsbaarheden? 
  • Wat kun je doen om jouw organisatie en supply chain weerbaarder te maken? 
  • Wat is er nodig – qua kennis, samenwerking, beleid – om dat te bereiken? 

Praktische informatie

  • Datum: woensdag 14 mei 2025 
  • Tijd: 13.00 – 17.00 uur 
  • Locatie: Delft 
  • Aanmelden: website connect

Is dit onderwerp niet jouw directe verantwoordelijkheid, maar ken je iemand binnen jouw organisatie of netwerk voor wie dit wél relevant is? Stuur de uitnodiging dan door. 

Hulp van evofenedex 

evofenedex benadrukt al langere tijd het belang van veerkrachtige ketens. Veerkracht wordt gezien als de optelsom van wendbaarheid en weerbaarheid. Waar wendbaarheid draait om het snel kunnen aanpassen aan veranderende omstandigheden, gaat het bij weerbaarheid om het vermogen om ook bij grote verstoringen operationeel te blijven.  

Om bedrijven hierbij te ondersteunen, ontwikkelden wij via het Resilience-onderzoeksconsortium samen met onder andere de Rijksuniversiteit Groningen (RUG), Hogeschool Windesheim en adviesbureau Involvation, de Resilience Scan en de Masterclass Resilience. Deze instrumenten helpen bedrijven inzicht te krijgen in de weerbaarheid van hun logistieke keten. 

Lees ook onze eerdere publicaties:

Vragen over Supply Chain Management?

Nanne en zijn collega's helpen je graag verder

Nanne Schriek evofenedex