Hulp bij indeling in het douanetarief

Elk product moet zijn eigen unieke code krijgen

Wereldwijd zijn indelingsregels afgesproken op basis waarvan goederen een goederencode krijgen toegekend. Deze unieke code moet in de douane aangifte worden vermeld. En voor elk object is er zo'n beetje een code. Zo ontving onze ledenservice onlangs de vraag over welke goederencode (hs-code) er wordt toegekend aan een zending (huis)sleutels naar Nigeria.

Fiscale risico’s

De douane kan op basis van die goederencode de aangifte controleren op een juiste toepassing van niet-fiscale en fiscale maatregelen. De fiscale maatregel is de heffing van belastingen bij invoer. De opgegeven goederencode is bepalend welk percentage aan belastingen het bedrijf betaald. Indien de goederencode onjuist is loopt het bedrijf het risico om teveel dan wel te weinig belasting af te dragen.

Bepaal de juiste goederenindeling

De goederencode is gebaseerd op een internationale standaard, het Geharmoniseerd Systeem (GS). Dit systeem is uitgewerkt in een Europese standaard en wordt in alle landen van de Europese Unie gebruikt. Alle landen van de EU gebruiken hierdoor dezelfde goederencode, wat niet wil zeggen dat de indeling op dezelfde wijze geschiedt.

Bepaal dus samen met onze experts de juiste goederenindeling. Daarmee voorkom je boetes, vertragingen en ontevreden klanten.

Hulp bij indeling in het douanetarief

Plan van aanpak

We beginnen met een telefonische intake met onze gespecialiseerde ledenadviseur. Hiermee brengen we de situatie bij jouw bedrijf in kaart. In het daaropvolgende adviesgesprek van een dagdeel brengen we alle details samen in kaart en ontvang je een rapport waarmee je zelf aan de slag kunt.

Waarom evofenedex?

  • Jarenlange ervaring op het gebied van douane
  • Gespecialiseerde adviseurs in dienst
  • Nauwe samenwerking met Beursvaartadres en diverse software leveranciers
  • Profiteer als lid van de ervaring uit een collectief van duizenden leden
  • Een brede blik op internationaal ondernemen die uniek en onafhankelijk is
  • Profiteer van de voordelen van jouw ondernemersvereniging; scherpe prijzen, persoonlijk contact en expertise op jouw vakgebied
Onze bedrijfsadviseur Marcel
Contact

Advies op maat nodig?

Marcel en de andere bedrijfsadviseurs helpen je graag verder