Vervoer-check

Boetes voorkomen door de bedrijfsvoering conform wet- en regelgeving te organiseren

Een vrachtje meenemen voor derden; wat mag wel, wat mag niet? Hoe zit het met rij- en rusttijden, de code 95 en douaneregelingen? In het uitbesteed vervoer schuilen ook nog risico’s. Hoe is de transportverzekering van de vervoerder opgezet bij een ongeval? Bij wie ligt de verantwoording bij laad- en losincidenten?

Relevante vragen die niet iedere ondernemer zichzelf dagelijks stelt. Soms met verstrekkende gevolgen. Aan deze onderwerpen is namelijk veel wet- en regelgeving gekoppeld. Wanneer jouw bedrijf in deze gevallen niet volgens regelgeving werkt, kunnen forse boetes het resultaat zijn.

Inzicht en actie

Daarom hebben wij hiervoor een oplossing ontwikkeld:  de vervoer-check. Deze check geeft inzicht in alle mogelijke problemen waar je door wet- en regelgeving mee te maken kan krijgen. Bovendien krijg je de kans om uit verschillende oplossingen de aanpak te kiezen die het beste past bij jouw bedrijf om problemen met controlerende instanties en andere partijen te voorkomen.

Hoe werkt de check?

De vervoer-check bestaat uit drie componenten.

 1. De online check
  Dit online onderzoek kost ongeveer 15 minuten een geeft een overzicht van de stand van zaken binnen het bedrijf. Na het invullen van de vragen zie je meteen of er sprake is van een juridisch probleem of risico.
   
 2. Het bedrijfsbezoek & interview
  Onze adviseur komt langs bij het bedrijf om de situatie persoonlijk te beoordelen. Ook worden eventuele onduidelijkheden van het online onderzoek verder besproken.
   
 3. Het eindrapport
  Het eindrapport bestaat uit de conclusies en aanbevelingen waarmee de vervoersoperatie verbeterd kan worden. Het rapport biedt handvatten om de risico’s te beperken en de bedrijfsvoering conform de actuele wet -  regelgeving te organiseren. Daarnaast doet het suggesties om de efficiency te verbeteren.

Efficiency verbeteren

In het adviestraject is ook aandacht voor de inzet van materieel en mensen, naar brandstof besparende maatregelen en de wijze van plannen. Daarnaast wordt er een benchmark uitgevoerd naar de transportkosten, verzekeringen of innovaties (zoals  het digitaliseren van de vervoersdocumenten) . Op deze manier kan je de prijs van de transportkosten drukken en wordt je in staat gesteld een verdere efficiencyslag te maken.

Gratis Risicoscan Wegvervoer

Met de vragen van onze gratis Risicoscan krijg je binnen 5 minuten alvast een eerste indruk waar er risico's bij jou schuilen. Deze risicoscan geeft bedrijven die eigen vervoer verrichten inzicht in welke mate zij risico lopen met hun wegtransport. De Risicoscan is ontwikkeld op basis van de ervaringen van de ledenservice en de onderwerpen waarover de meeste misverstanden bestaan. Na afloop ontvangt de deelnemer een beoordeling van zijn risico’s en aanvullende informatie over de wetgeving. Doe de risicoscan

Leden ontvangen korting

De Vervoer-check bedraagt voor onze leden € 499,-, exclusief reiskosten, exclusief BTW. Voor niet-leden bedraagt de check € 990,-, exclusief reiskosten en exclusief BTW.

Jouw voordelen

 • Onnodige boetes voorkomen van controlerende instanties
 • Handleiding om jouw bedrijf conform wetgeving te laten werken
 • Concreet inzicht in jouw risico’s bij eigen en/of uitbesteed vervoer
 • Second opinion voor de inrichting van uw transport
 • Concrete handvatten voor efficiencyverbeteringen
Onze bedrijfsadviseur Marcel
Contact

Advies op maat nodig?

Marcel en de andere bedrijfsadviseurs helpen je graag verder

Ervaringen

Ervaringen

antargaz
Sjaak van der Stelt
Logistics manager, Antargaz
Voor transportregelgeving vallen we terug op de specialisten van evofenedex
technischeunie
Henk Tol
Manager Distributie Technische Unie
Met de onafhankelijke expertise van evofenedex weten we zeker dat onze transportkosten kloppen.