skipToContentskipToFooter

Meld je nu aan voor dit gratis webinar exclusief voor leden

Op 5 april 2023 werd hij dan eindelijk gepresenteerd: de draft Border Target Operating Model. Hierin staat beschreven welke regels er gaan gelden wanneer je vanuit de Europese Unie goederen exporteert naar het Verenigd Koninkrijk (VK). Een deel van deze regels gaat al vanaf 31 oktober 2023 in. Heel belangrijk dus je hier nu al op voor te bereiden. evofenedex helpt haar leden daar graag bij.

Het Border Target Operating Model wordt in 3 fasen geïmplementeerd, vanaf 31 oktober 2023 tot en met 31 oktober 2024. De eerste fase is een paar keer uitgesteld maar gezien de draft die in april is gepubliceerd, gaat de eerste set regels naar alle waarschijnlijkheid in vanaf 31 oktober 2023. Dit betekent dat vanaf deze datum bijna alle veterinaire producten voorzien moeten zijn van gezondheidscertificaten; voor ‘medium risk plants and plants products’ is een fytosanitair certificaat nodig. Maar hier blijft het niet bij.

Naast de nieuwe veranderingen staan we ook stil bij de invoering van het Border Operating Model op 1 januari 2021. Voornamelijk op het gebied van oorsprong zien we nog veel vragen van leden voorbijkomen. Met behulp van een aantal cases laten we je zien hoe je na de brexit de oorsprongsregels moet hanteren wanneer je naar het VK exporteert.

Wat neem je mee uit dit webinar?

In dit webinar vertellen we je welke veranderingen er precies op je afkomen, wat er na de eerste fase van het Border Target Operating Model nog meer op stapel staat en welke oorsprongsregels je moet gaan hanteren. Daarnaast bespreken we aan de hand van praktische cases de invoerrechten en oorsprong. Kortom: exporteer je naar het VK en is jouw organisatie lid van evofenedex? Dan is aanmelden voor dit webinar een must.

NB. Het webinar wordt niet opgenomen, de deelnemers krijgen de presentatie na afloop toegestuurd.

Locatie:
Online
Datum:
26-6-2023
Tijdstip:
11.00 - 12.00 uur
Prijs:
Gratis
Ledenprijs:
GratisMeer informatie

Belangrijke informatie

Vragen over evenementen?

Nijs en zijn collega's helpen je graag verder

Nijs evofenedex events