skipToContentskipToFooter

Meld je nu aan voor dit gratis webinar

Internationaal handelen wordt steeds complexer en dat geldt niet alleen voor grote bedrijven. Denk maar aan internationale handelsembargo’s, aan sancties of aan het gebruiken van de juiste internationale handelsdocumenten. 

Geen enkel bedrijf zal zeggen niet te willen voldoen aan wet- en regelgeving. Maar waar begint en waar eindigt jouw verantwoordelijkheid? Een paar voorbeelden:

  • Een mkb’er die wil exporteren naar het Verenigd Koninkrijk, moet, na de Brexit, de oorsprong van de goederen bewijzen – hoe doe je dat nu?
  • Mijn goederen duiken opeens op in oorlogsgebied, kan ik daar problemen mee krijgen?
  • Mijn klant wil ik dat ik de goederen aflever op een ander adres. Verandert er wat voor mij?

Het goed toepassen van de regels voorkomt naheffingen en boetes en kan zelfs in je voordeel werken. Denk bijvoorbeeld aan een vermindering of aan het helemaal niet betalen van invoerrechten.

Wat neem je mee uit dit webinar?

Tijdens dit webinar vertellen we je hoe je een risicoanalyse opstelt, zodat jij weet bij welke klanten en bij welke bestemmingen bepaalde risico’s kunnen optreden. We laten je zien hoe je gestructureerd kunt bepalen waar verbeterpunten liggen en hoe je hiermee aan de slag kunt. Verder krijg je uitleg over de praktische tool ‘Sanctioncheck’ die je helpt bij het checken van of je te maken hebt met personen, organisaties of landen, waar bepaalde sancties op van toepassing zijn. 

Locatie:
Online
Datum:
12-4-2023
Tijdstip:
15.00 - 16.00 uur
Prijs:
Gratis
Ledenprijs:
GratisMeer informatie

Belangrijke informatie

Vragen over evenementen?

Nijs en zijn collega's helpen je graag verder

Nijs evofenedex events