skipToContentskipToFooter

Een juiste goederenindeling is het fundament bij import en de basis voor vele soorten wetgeving

De Douane gebruikt goederencodes voor het indelen van producten. Elk product heeft zijn eigen code die wordt gebruikt bij import- en exportzendingen. Op basis van de goederencode bepaalt de Douane de verschuldigde invoerrechten en of bepaalde vergunningen of certificaten nodig zijn. Ook vormt het de basis om te bepalen of een product onder de CBAM-wetgeving (Carbon Border Adjustment Mechanism) valt of onder bepaalde sancties.

De gevolgen voor het verkeerd indelen van een product kunnen erg groot zijn. Vooral omdat de Douane, tot 3 jaar na invoer, invoerrechten kan navorderen. Het indelen van goederen is geen sinecure en de ledenservice van evofenedex ontvangt hierover regelmatig vragen.

Om te komen tot de juiste goederenindeling is kennis van product- en indelingsregels noodzakelijk. Tijdens het eerste uur van de workshop maakt Ed Tulp, docent bij evofenedex, je hierin wegwijs. In het tweede deel van de workshop deelt Agnieszka Brodacz, specialist Customs & Trade Compliance bij evofenedex, tips en trucs voor het correct en efficiënt inrichten van het indelingsproces, inclusief het op orde krijgen van je data. Want als de basis niet op orde is, heb je daar later in het proces alleen maar last van. Na afloop ontvang je een ‘cheat sheet’ die je helpt bij het indelen van producten.

Deze workshop is exclusief voor leden van evofenedex.

Locatie:
Zoetermeer (kantoor evofenedex)
Datum:
5-6-2024
Tijdstip:
10.00 - 12.00 uur
Prijs:
Gratis
Ledenprijs:
GratisMeer informatie

Praktische informatie

Vragen over evenementen?

Nijs en zijn collega's helpen je graag verder

Nijs evofenedex events