skipToContentskipToFooter

Internationaal zakendoen vraagt om duidelijke afspraken

evofenedex raadt bij internationaal zakendoen aan om gebruik te maken van de Incoterms®-regels. Dit zijn dé internationale standaardregels bij het sluiten van koopovereenkomsten, die voor iedereen toegankelijk omdat ze in meer dan dertig talen beschikbaar zijn. 

De centrale vraag bij het kiezen van de juiste Incoterms®-regel is: “kom je het halen of moet ik het brengen?” Dat klinkt helemaal niet ingewikkeld toch? Koper en verkoper spreken een Incoterms®-regel af en daarmee is de kous af. Toch komt er wel meer bij kijken dan dat. Uit onderzoek blijkt dat tachtig procent van de bedrijven onduidelijkheid ervaart bij het gebruik van de Incoterms®-regels. En dat blijkt ook wel uit de bijna duizend! vragen die de ledenservice elk jaar binnenkrijgt over het onderwerp.

Hoog tijd dus om wat extra aandacht aan ICC Incoterms® 2020 te besteden en hier eens wat dieper in te duiken. Laat je inspireren door de verschillende artikelen en publicaties, bekijk de veelgestelde vragen, test je kennis en/of volg een cursus of workshop. 

Doe de ICC Incoterms® 2020 quiz

Benieuwd naar jouw kennis over de ICC Incoterms® 2020? Doe de quiz voor beginners of durf jij de quiz voor gevorderden al aan? 

ICC Incoterms® 2020 quiz

ICC Incoterms® 2020 cursussen

Werk je met ICC Incoterms? Een verkeerd gekozen Incoterms®-regel kan flinke logistieke, juridische en financiële gevolgen hebben. Onze opleidingen en cursussen zijn geschikt voor iedereen die betrokken is bij de totstandkoming en afwikkeling van exporttransacties. Na het volgen van één van onze opleidingen ben je in staat om ICC Incoterms® 2020 op de juiste wijze toe te passen.

Vergroot je Incoterms®-kennis

De meest gestelde vragen over de ICC Incoterms® 2020

Vragen over internationaal ondernemen?

Alice en haar collega's helpen je graag verder

Alice evofenedex