skipToContentskipToFooter

Exclusief voor leden van het Export Managers netwerk

Als kennisknooppunt voor handel en logistiek ondersteunt evofenedex haar leden bij het up-to-date blijven in het vakgebied. Dit doen we door het verspreiden van kennis via publicaties, het organiseren van evenementen en het bieden van opleidingen. 

Een opleidingsaanbod specifiek voor exportmanagers is best een opgave. Het exportlandschap verandert voortdurend door geopolitieke ontwikkelingen, veranderingen in wet- en regelgeving, en fluctuaties in de productiecapaciteit en de supplychain. Een opleiding die vandaag relevant is, kan over twee of drie jaar verouderd zijn. Daarom hebben we ons opleidingsaanbod voor exportmanagers vorm gegeven in een dynamischer concept. Geen langdurige opleidingen waarvoor je avonden lang in een klaslokaal moet zitten luisteren naar een docent, maar een dynamisch, interactief en modulair opgebouwd opleidingsaanbod. Waardoor jij als exportmanager zeker weet dat jouw kennis altijd actueel is. We hebben het ook een naam gegeven: de Export Academy. De ontwikkelaar van deze Academy is Mischa German, verantwoordelijk voor het exportmanagersportfolio van evofenedex. In een kort interview legt hij uit wat de Export Academy is en hoe je hieraan deel kunt nemen. 

Wat is de Export Academy?

“De Export Academy is ontstaan uit de behoefte van exportmanagers aan een opleidingsprogramma dat meegroeit met de dynamische markt. Daarom biedt de Export Academy een jaarlijks geüpdatet programma dat exportprofessionals helpt om up-to-date te blijven in hun vakgebied.”

Waarom is de Export Academy opgericht?

“Exportmanagement is een vakgebied waarin jaarlijks veel verandert. Of het nu gaat om geopolitieke veranderingen, nieuwe wet- en regelgeving, of ontwikkelingen in de supplychain, exportprofessionals moeten constant hun kennis opfrissen. De Export Academy neemt het uitzoekwerk uit handen en biedt een gestructureerd en actueel opleidingsprogramma. Door het volgen van het programma bij deze academy scholen exportmanagers zich jaarlijks bij en blijven ze scherp en goed geïnformeerd.”

De Export Academy bestaat uit een reeks Academy Dagen en evenementen verspreid over het jaar

Mischa German

Ontwikkelaar van de Export Academy en Community Manager van het evofenedex Export Managers netwerk

mischa-german--500x500.jpg

Hoe werkt de Export Academy?

“De Export Academy bestaat uit een reeks Academy Dagen en evenementen verspreid over het jaar. Tijdens de Academy Dagen behandelen we specifieke onderwerpen die relevant zijn voor exportprofessionals. Deze dagen kunnen zowel online als fysiek worden bijgewoond. Daarnaast organiseren we grote Academy Events door het hele land. Deze evenementen zijn niet alleen voor studenten van de academy, maar voor iedereen die actief is in de export.”

Academy Dagen en studiepunten

In 2024 biedt de Export Academy diverse educatieve bijeenkomsten en evenementen aan. Als je aan ongeveer twee derde van het aanbod deelneemt, ontvang je aan het einde van het jaar een certificaat van vakbekwaamheid. Hiermee kun jij laten zien dat jij als exportmanager up-to-date bent. Enkele onderwerpen die tijdens de bijeenkomsten de revue passeren zijn:

  • Future skills voor de exportmanager
  • Awareness-training Douane & trade compliance
  • Juridische aspecten bij export
  • Exportplan in een dag

Daarnaast kun je kiezen uit diverse evenementen om aan deel te nemen zoals Trends in Export, het Exportcafé en het Nationaal Export Event.

Voor wie is het en wat kost het?

De Export Academy is exclusief voor leden van het Export Managers netwerk. Alle opleidingsdagen en evenementen van de Academy zijn gratis. Het loont nu dus nog meer dan voorheen om je bij het Export Managers netwerk aan te sluiten. Door deel te nemen aan de Export Academy investeer je niet alleen in je eigen vakbekwaamheid, maar toon je ook aan je omgeving dat je actief bezig bent met je professionele ontwikkeling in de exportsector.

Meld je aan via [email protected]

Vragen over internationaal ondernemen?

Alice en haar collega's helpen je graag verder

Alice evofenedex