skipToContentskipToFooter

Waardevolle inzichten in de internationale handel

In exportmonitors en trendrapporten brengt evofenedex, in samenwerking met Atradius, de verwachtingen van exporterend Nederland in kaart. We doen dit op 2 manieren:

  • De monitor Internationale Handel en Logistiek, die elke 2 maanden verschijnt
  • Het jaarlijkse onderzoek met bijbehorend event Trends in Export

Monitor Internationale Handel en Logistiek

Eens per 2 maanden voeren we de monitor Internationale Handel en Logistiek uit. Hiermee volgen we op de voet welke nieuwe kansen en verstoringen de kop opsteken. Elke meting wordt vergeleken met de voorlaatste meting en met die van een jaar geleden, zodat je een goed inzicht krijgt in de trends. Elke 2 maanden verspreiden we het rapport via nieuwsberichten en de ExportUpdate (nieuwsbrief voor exportmanagers). 

Trends in Export: onderzoek en event

Elk jaar vragen we de deelnemers aan Trends in Export naar hun groeiverwachting voor het komende jaar. En elk jaar opnieuw blijkt dat de 'voorspellingen' die onze exporteurs doen, zo goed uitkomen dat het onderzoek steeds meer beschouwd kan worden als een barometer voor het Nederlandse exportklimaat. De rapporten van de afgelopen jaren geven dan ook een representatief beeld van exportontwikkelingen voor Nederland. Het rapport wordt jaarlijks gepresenteerd op het event Trends in Export.  

Klik op onderstaande button om de laatste rapporten en de monitor te downloaden. 

Vragen over internationaal ondernemen?

Evert-Jan en zijn collega's helpen je graag verder

evert-jan evofenedex