skipToContentskipToFooter

Het Oranje Handelsmissiefonds is een fonds, opgericht in 2013, voor Nederlandse mkb-ondernemingen die hun afzetmarkt naar of in het buitenland willen uitbreiden.

Ieder jaar maken 10 bedrijven kans op professionele begeleiding bij hun entree op een nieuwe buitenlandse markt. Met dit fonds bundelen de partners van het OHMF hun krachten en helpen zij samen ondernemers op weg met het waarmaken van hun exportdroom.

Over het Oranje Handelsmissiefonds

evofenedex is sinds 2019 partner van het OHMF. De andere partners zijn EY, UPS, het ministerie van Buitenlandse Zaken, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en Regina Coeli als supportingpartner. Het fonds is in 2013 opgericht en heeft sindsdien al meer dan 80 ondernemers ondersteund met een persoonlijk programma om voet aan de grond te krijgen in het beoogde exportland. Hieronder vallen diverse succesvolle bedrijven zoals: EARTH Concepts, Baktec, Difrax, Leadax, Dopper, Fairtrade Original, Milestone Cards, Somnox en Tony’s Chocolonely. Sommige ondernemers realiseerden dankzij het fonds binnen één jaar hun eerste buitenlandse order.

Meer informatie en deelnemen

Inschrijven kan op de website van het Oranje Handelsmissiefonds. Het prijzenpakket voor de 10 winnaars bestaat onder andere uit:

  • Deelname aan het Nationaal Export Event waar kennisdeling en netwerken centraal staan.
  • Jaarlidmaatschap en een halve- of eendaagse klassikale training (open inschrijving) uit het opleidingspakket van evofenedex naar keuze.
  • Deelname aan een (geplande) handelsmissie aangeboden door het ministerie van Buitenlandse Zaken.
  • Netwerkondersteuning vanuit het wereldwijde postennet van het ministerie van Buitenlandse Zaken (ambassades, consulaten-generaal en Netherlands Business Support Offices (NBSO’s).

Vragen over internationaal ondernemen?

Evert-Jan en zijn collega's helpen je graag verder

evert-jan evofenedex