skipToContentskipToFooter

Internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen

Bestaande en toekomstige nationale en Europese wetgeving legt handels- en productiebedrijven de verplichting op risico’s op misstanden in hun keten in kaart te brengen, te prioriteren en vervolgens te verminderen. Dit heet ook wel due diligence ofwel gepaste zorgvuldigheid.

Dit dossier biedt praktische artikelen met aandachtspunten voor wie IMVO-normen wil implementeren binnen zijn of haar organisatie. Of het nu gaat om een intrinsieke drive om waardeketens te verduurzamen en een bijdrage te leveren aan de maatschappij, of het voldoen aan alle nationale en Europese wet- en regelgeving.

IMVO-denktank

De IMVO-denktank, opgericht in juni 2021, is een klankbordgroep met als doel beleidsbeïnvloeding van IMVO-wetgeving op nationaal en Europees niveau. Deelname aan de denktank is exclusief voor leden van evofenedex. Leden van de denktank werken bij bedrijven met internationale handelsketens, binnen verschillende sectoren en hebben verschillende functies, zoals lid van de directie, IMVO-, compliance manager of sustainability managers.

Vragen over internationaal ondernemen?

Alice en haar collega's helpen je graag verder

Alice evofenedex