skipToContentskipToFooter

Internationaal zakendoen vraagt om duidelijke afspraken over waar de verantwoordelijkheid van de verkoper ophoudt en die van de koper begint. Daarvoor bestaan sinds 1936 de Incoterms® van de International Chamber of Commerce (ICC). De ICC Incoterms® beschrijven de verdeling van verplichtingen, risico’s en kosten bij internationale transacties tussen koper en verkoper m.b.t. het transport, de verzekeringen, vergunningen en douaneformaliteiten. Eens per 10 jaar brengt de ICC een vernieuwde versie uit.

De ICC Incoterms® 2020 zijn zo populair omdat dit de internationale standaardregels zijn en bovendien beschikbaar in meer dan 30 talen. De ICC Incoterms® zijn niet vastgelegd in wetten of verdragen en partijen moeten deze dan ook zelf afspreken. Afwijken van deze regels kan maar we adviseren dan wel om dat schriftelijk vast te leggen om discussies te voorkomen.

Verklaring toepassing ICC Incoterms®

Wanneer koper en verkoper de Incoterms® 2020 van toepassing willen verklaren, kies je voor: <gekozen Incoterms®> <overeengekomen haven/plaats> Incoterms® 2020. Bijvoorbeeld: CIF Sydney Incoterms® 2020.

Exporteren en importeren zonder verrassingen met de juiste ICC Incoterms® 2020

Heb je vragen over het juist toepassen van de ICC Incoterms®-regels? Neem dan contact op met onze ledenservice die alle praktische kennis in huis heeft. Zo kunnen wij je adviseren welke Incoterms® 2020-conditie je moet toepassen.

Vragen over internationaal ondernemen?

Evert-Jan en zijn collega's helpen je graag verder

evert-jan evofenedex