skipToContentskipToFooter

De motorpallettruck is in basis een 'aangeklede' handpallettruck voorzien van een elektromotor. Wanneer veelvuldig ladingen getransporteerd moeten worden of ladingen te zwaar worden of afstanden te groot zijn, is het gebruik van een motorpallettruck te overwegen. De motorpallettruck is in basis een 'aangeklede' handpallettruck voorzien van een elektromotor.

Bij de motorpallettruck wordt door middel van elektromotoren, die gevoed worden door een tractiebatterij, het rijden en/of het heffen geregeld. De hefhoogte is minimaal 100 mm. Een zorgvuldige bepaling van de batterijcapaciteit is belangrijk om gedurende de dag te kunnen werken. Veelal moet degene die de motorpallettruck bedient, sturen door middel van een disselboom. Hij loopt dan mee met de truck.

Er zijn ook uitvoeringen waarbij de motorpallettruck is voorzien van een  zit- of staanplaats. Voor de kortere afstanden wordt meestal gekozen voor een uitvoering met een meelopende bestuurder. De uitvoering met staan- of zitplaats is voor de grotere afstanden.