skipToContentskipToFooter

Nederlandse handels- en productiebedrijven geven zichzelf een 6,9 als cijfer voor hun digitale basis. Dat blijkt uit het onderzoek ‘Data en digitalisering in de logistiek’ dat in 2021 is gehouden onder ruim tweehonderd logistiek professionals, werkzaam bij het mkb, het grootbedrijf en bij multinationals. In 2018 gaf diezelfde groep zichzelf nog een 6,1.

Desondanks heeft 30 procent van alle respondenten in het bedrijf een mislukt ICT-project op het gebied van logistiek meegemaakt. 

Het onderzoek heeft tot doel het kennisniveau en het gebruik van data en digitalisering te toetsen onder de achterban van evofenedex. Hiermee wil de vereniging de belangen van haar leden beter vertegenwoordigen en de informatievoorziening ten aanzien van hun behoeften verder optimaliseren.

Dit onderzoek is een opvolging van het onderzoek ‘Data en digitalisering in de logistiek van 2019’, maar heeft een sterkere focus op de primaire doelgroep van evofenedex: verladers en eigen vervoerders. Het onderzoek is van 4 t/m 16 november 2021 onder 206 deelnemers online uitgevoerd.

Aanvragen rapport

Belangstellenden kunnen kosteloos het onderzoeksrapport aanvragen. 

Aan de slag met digitaliseren, Digiscan helpt bedrijven verder

Als bedrijf wil je graag voorbereid zijn op de toekomst en in die toekomst wordt data en digitalisering steeds belangrijker. Maar digitalisering is niet iets wat je even erbij doet. Daarom hebben wij de gratis Digiscan ontwikkeld. Het doel van de Digiscan is jou te helpen stappen te zetten qua digitalisering om de druk op jouw logistieke operatie te verlichten.

Vragen over SCM en digitalisering?

Anneloes en haar collega's helpen je graag verder

Anneloes