skipToContentskipToFooter

Waterstof, hybride of toch elektrisch?

Richting 2050 zal er veel moeten gebeuren om bedrijven en hun supplychain, toekomstbestendig te maken. Grote uitdagingen spelen er rondom de elektrificatie van industriële processen en emissievrijvervoer. Waar bedrijven in dit proces momenteel tegenaanlopen, is welke keuze ze nu moeten maken: waterstof, elektrisch, hybride of een tussenfase brandstof.

Om überhaupt naar elektrificatie te kunnen kijken, zal er fors geïnvesteerd moeten worden in de randvoorwaarden, zoals in een stevig elektriciteitsnet, in laadinfrastructuur en in verandering in industriële processen. Bedrijven zullen andere keuzes moeten maken dan in het verleden en moeten oefenen om hun bedrijfsprocessen af te stemmen op nieuwe mogelijkheden.

Bovenbeschreven processen vinden plaats in Nederland en daar zullen we zelf mee aan de slag moeten. Maar al eerder in de keten zal de strijd om grondstoffen gestreden worden en ligt de uitdaging met name in strategische grondstoffen. Voor veel bedrijven is het van belang dat het aanbod van kritieke grondstoffen voldoende groot is, echter wordt het vandaag de dag al steeds lastiger om grondstoffen tijdig en voordelig in te kopen. De prijzen van sommige grondstoffen stijgen zo hard dat bedrijven moeite hebben om de prijsstijging(en) door te belasten. Dit leidt tot teruglopende marges en soms zelfs tot productie onder kostprijs.

Supply Chaingers netwerk

Supplychainprofessionals die meer willen weten over de Supplychain van de Toekomst melden zich aan voor ons netwerk, exclusief voor leden van evofenedex.

Vragen over Supply Chain Management?

Nanne en zijn collega's helpen je graag verder

Nanne Schriek evofenedex